Rendőrök kapcsolták le Tommy Lee helikopterét

2009.02.02. 13:04
Pamela Anderson exférjének helikopterét vasárnap délelőtt rendőrök szállították le, miután a pilóta a fák csúcsai közt manőverezgetett, és figyelmen kívül hagyta az irányítótorony utasításait. Leszállás után tíz perccel a rendőrök egy közeli bárban akadtak rá, ahol két vodka közt azt állította, épp ebben a pillanatban kezdett inni.

Rendőrök kényszerítették leszállásra a Mötley Crüe-tag Tommy Lee helikopterét vasárnap délelőtt 3/4 11-kor Los Angelesben, miután a gép furán manőverezgetett veszélyesen alacsonyan. A gépre akkor figyeltek fel a rendőrök, mikor egy helikopterük egy tűzoltósági gépet kísérve azt vette észre, hogy egy harmadik gép bénázik alattuk, jóval a minimális repülési szint alatt, a fák csúcsa közelében. Később a rendőrségi helikopterhez is „veszélyes közelségbe került”, és nem vette figyelembe a légiirányító torony utasításait sem – tájékoztatta a rendőrség a sajtót.

Egy bárban bújt el

A pilóta később mégis követte az utasításaikat és leszállt a Van Nuys reptéren, ám amikor a rendőrök megérkeztek a géphez, már nem találták sehol. A TMZ.com információi szerint tíz perccel később egy közeli hotel bárjában akadtak rá, ahol épp vadul vodkázott, és természetesen azt állította, a leszállást megelőzően egy kortyot sem ivott. A rendőrök azért előállították és véralkoholtesztet is végeztettek rajta. A 46 éves Lee-t – aki csak utasként volt a gépen, és állítólag igen sietett is – elengedték, a pilótát azonban bevitték, majd – egyelőre vádemelés nélkül – elengedték.

Szeret repülni

Lee egyébként gyakran és előszeretettel utazik helikopteren, tavaly például még világrekordot is felállított, amikor 45 ezer láb magasságban tetováltatott magára egy nagy pávát. A rendőrséggel sem először kerül összeütközésbe a helikopterhasználatra vonatkozó szabályok lazán értelmezése miatt: 2006 nyarán például egy Los Angeles-i utca közepén landolt a gép, és még csak nem is azért, mert mondjuk sürgősen kórházba kellett szállítani valakit: Lee és haverjai egy Nine Inch Nails-koncertre igyekeztek. 2004-ben, amikor megpróbálták feltámasztani a Mötley Crüe-t, a Hollywood Palladiumban koncerteztek, és úgy tervezték, helikopteren érkeznek a színpadra. A tűzvédelmi felügyelő viszont nem egyezett bele ebbe a verzióba, így helikopter helyett a banda végül halottaskocsin érkezett feltámadni.