horoszkóp

Celeblegek az év partiállatától a legkúlabb heteróig

2008.01.01. 13:30
Angelina Jolie lett 2007 legjótékonyabb celebje, Noel Gallagher a legkúlabb, Rosie O'Donnell meg a legidegesítőbb. De kapott díja a legjobb celebszakáll is.

Mivel a puncivillantás már 2006-ban divatba jött, a celebritásoknak 2007-ben mással kellett megpróbálniuk kiríni a tömegből. Legjobb nőnek-legjobb pasinak lenni - stylistok, fodrászok, sminkesek és plasztikai sebészek munkájának eredményeként - szinte törvényszerű. Idén ezeknél sokkal izgalmasabb kategóriákban is értékelték a celebteljesítményeket a különféle külföldi újságok és weboldalak.

Amy Winehouse-t és Tommy Lee-t például a legegészségtelenebb külsejű hírességeknek nyilvánították. Lee-ről lábfétisének túltengésén kívül nem sokat hallottunk, az énekesnő sajnálatos önleépítő projektjét azonban az egész világ percről percre követheti, így elmondható, erős mezőnyben, méltó teljesítménnyel végzett az élen.

Ha valaki arisztokrata, akkor viszont mindjárt trendi dolog négykézláb távozni egy szórakozóhelyről: Harry herceg például a megtisztelő, "az év partiállata" címet kapta az angol vendéglátóipar szakmai szervezetétől. Az indoklás szerint ezt azzal érdemelte ki, hogy "minden új klubban ott van, mindenhova soron kívül bejut, és csupa jó csaj meg srác a haverja", arra viszont nem tértek ki, mekkora csökkenést jelentett az ifjú herceg jófejségi faktorára nézve, amikor az év partiarca részegen fotóst ver.

Bár egyes szakmai vélemények szerint az újra összeállt Led Zeppelin koncertje 2007 egyik legfontosabb eseménye volt, Robert Plant egyelőre nem énekesi teljesítményéért, hanem csak a dögösnek nyilvánított szakálláért kapott díjat. Ettől még nem ő, hanem Noel Gallagher a legkúlabb angol celebpasi

A legjobb celebszakáll

Az ilyen szavazások állandó nyertesét, David Beckhamet ezúttal csak az ötödik helyre hozták ki honfitársai (a Radar magazin szerint meg nejével együtt egyenesen a világ legtúllihegettebb jelensége lett).

Az Amerikába szakadt focista celebteljesítményére más téren kapott elismerést: ő lett az első számú melegikon (Jake Gyllenhaal mellett), a Winehouse-t és Tommy Lee-t legroggyantabbnak nyilvánító SoCal Clear őt hozta fel az ellenpéldaként, mint a legegészségesebb külsejű celebhímet, és azért kapott egy legférfiasabb férfi címet is.

Ha már melegikon: nőben Cate Blanchett vívta ki a világ melegközösségének elismerését, a The Advocate magazin szerint legalábbis ő a legkúlabb hetero. Ebben nyilván szerepet játszik az is, hogy a színésznő bevállalta egy Bob Dylanről szóló filmben Dylan szerepét, a kellően férfias járást pedig eredeti megoldásként a nadrágjába dugott zoknigombóccal hitelesítette.

Angelina Jolie természetesen több fronton is tarolt: lett legszexibb anyuka, legjótékonyabb híresség, a People pedig Brad Pittel együtt az év párjának választotta.

Szintén legjobb nő lett a frissen eljegyzett Fergie, akit a Blender magazin választott meg; Pamela Anderson, aki tévésztár-mezőnyben nyerte el a címet, és Charlize Theron, akit az Esquire magazin választott a legszexibbnek . Sarah Jessica Parker ugyanakkor a legkevésbé szexi női híresség címét nyerte el, de szerencsére ez őt a legkevésbé sem zavarja.

Bár volt pár terhesség az idén, ami szélsőséges izgalomban tartotta a médiát, azért a röhejesen titkolózó Christina Aguilera és Jennifer Lopez helyett Halle Berry domborodott a legszebben, mint a legszexibb kismama. Salma Hayeket pedig épp terhessége alatt szavazták meg Amerika legdögösebbjének az E-Pollon.

A férfiak közül Matt Damon lett idén a legszexibb, aki végre barátai, George Clooney és Ben Affleck szerint is felnőtt végre a feladathoz.

Az OK! magazin és az In Touch Weekly nem egyeztetett, így az előbbi Katie Holmest a legstílusosabb női hírességnek nyilvánította, utóbbi pedig Penelope Cruzt szavazta meg a legjobban öltözöttnek. A Vogue szerint ugyanakkor II. Erzsébet is van olyan sikkes, mint Kate Moss. Victoria Beckhamről azonban mindenki kínosan hallgat.

A média a kiskorúaknak sem kegyelmez, Cruise-ék Surija és Shiloh-Nouvel Jolie-Pitt celebteljesítményét is értékelte: a Forbes magazin szerint utóbbi lett a legbefolyásosabb celebbébi, amit igen tudományosan, az utód által keltett médiahisztéria, valamint a szülők ismertségének indexéből számítottak ki. Ahogy Tom Cruise a szcientológiai egyház legértékesebb címerállata, úgy Mel Gibson a keresztény vallás egyik legismertebb követője, s mint ilyen, a legbefolyásosabb keresztény sztár.

A vicces díjak mellett a negatív teljesítményeket is kellően (le)értékelték a szavazók: a Mel B-t terhesen, egy tévéinterjú útján kirúgó Eddie Murphy lett a világ legszemetebb pasija, Heather Mills Paul McCartney válófélben lévő nejeként a legmohóbb vagyonvadász címig küzdötte le magát, Rosie O'Donnell tévés műsorvezető pedig még Paris Hiltont is lenyomta, mint a legidegesítőbb celebritás. Sting pedig a világ a legbénább dalszövegeit írja a Blender olvasói szerint

A végére pedig egy különlegesség, hogy büszkén dagadhasson a honfiúi kebel (vagy bármi más). Idén egy komoly iparágunk csodás magyar világsikert termelt ki: Mészáros Dóri lett Európa legjobb sztrippere.

Csak komolyan

A Forbes magazine belenézett a celebritások zsebébe: eszerint Johnny Depp és Nicole Kidman keresi a legtöbbet, a Hollyood Reporter összesítése szerint ugyanakkor Reese Witherspoon a világ legjobban fizetett színésznője. A Forbes egy másik listája a gázsik és bevételek alapján Kidmant (és vele Russel Crowe-t) a legkevésbé gazdaságos hírességeknek nyilvánította.

Amennyiben tehát filmet forgatnánk, inkább Jennifer Anistont hívjuk főszereplőnek - a Forbes szerint ő az a celeb, aki tavaly leginkább érdekelte az olvasókat -, a férfi főszerepre pedig Ben Affkeckbe érdemes beruházni. Azért ha Affleck helyett van pénzünk a drága Johnny Deppre, érdemesebb lehet mégis őt szerződtetni: jól fog jönni a promóciós eseményeken, hogy ő ad a legszívesebben autogramot.

A tévések bevételei alapján Oprah Winfrey a legjobban kereső tévésztár, ugyanakkor Tyra Banks is erősen feljövőben, állítólag ő a celebritások közül a legjobb üzletasszony.