Egy évben, egy napon születtek, és február 10-én töltik be a 85. életévüket. Közös még bennük, hogy mindketten részesültek az Érdemes Művész, illetve a Nemzet Színésze elismerésben. Egy egész ország titkolózik előttük: csak ők nem tudják, hogy a Nemzeti Színházban fergeteges születésnapi estet rendeznek a tiszteletükre. A Velvet azért bátorkodik mégis hírt adni az eseményről, mert tudja, hogy a köztiszteletben álló színészek nem interneteznek.
Komlós Juci

Titok!

Az ünnepeltek tudta nélkül szervezték meg a "170 évesek" című nagyszabású gálaestet Jordán Tamás rendezésében és műsorvezetésével. Az eseményen 50 pályatárs vesz részt, a legtöbben valamelyik szerepükben társai voltak az ünnepelteknek. Ott lesz többek között Ábel Anita, Bodrogi Gyula, Csűrös Karola, Haumann Péter, Huszti Péter, Kaszás Attila, Koltai János, Kulka János, Pápai Erika, Raksányi Gellért, Sinkó László, Trokán Péter és Zenthe Ferenc.

Műsoron lesz még a Budapest Klezmer Band, bemutatkoznak a Földessy Margit Stúdió növendékei, Bordi András játszik gitáron, valamint Gyarmati István és kisegyüttese is fellép. Aki olvassa ezt a cikket, kérjük ne szóljon se Komlós művésznőnek, se pedig Bessenyei Ferencnek - még ha ingyenjegyet akar tőlük szerezni, akkor sem - ugyanis a művészek még nem tudják mi vár rájuk a gálaesten, illetve azt sem, hogy egyáltalán lesz gálaest.

A Nemzeti illetékese elárulta, direkt nem szóltak nekik. Aznap este küldik értük az autót, de addig a legnagyobb titokban folyik a szervezkedés. A színház részéről remélik, senkinek nem jár el a szája, illetve az ünnepeltek nem néznek tévét, és nem olvassák a bulvársajtót. Megtudtuk, hogy szerencsénkre sem Komlós Juci, sem Bessenyei Ferenc nem internetezik. A meglepetés szervezésében részt vesznek a színészek családtagjai is.

Ki mint vet...

Bessenyei Ferenc
Mindannyiunk Lenke nénije a Velvetnek elmondta: "Érzem, valamire készülnek a családtagok és az ismerősök, titkot szimatolok." Születésnapjával kapcsolatban még rengeteg meglepetésre számít a nagy titkolózás miatt.

Mint mondta, most, hogy összegezte eddigi életét, egyértelműen úgy érzi, nem volt hiábavaló. "Állandóan hívnak az ország egész területéről, hogy sok boldogságot kívánjanak. Még ismeretlen emberek is, saját és családjuk nevében kívánják a legjobbakat. Ez rendkívül jól esik nekem." Ahogy ő mondja: "most aratok szeretetet" - munkája gyümölcsét.

Mint a Velvetnek elmondta, Bessenyeivel ugyan jóban vannak, de nem járnak össze, csak tudnak egymásról. Régebben gyakran ünnepelték közösen a szülinapjukat, de idén ezt nem tervezik.

Nem nagy ügy

Bessenyei Ferenc Hódmezővásárhelyen született 1919-ben. Jelenleg kétszeres Kossuth-díjas színész, érdemes, és kiváló művész. 2000 óta a Nemzeti Színház Rt. által alapított Nemzet Színésze elismerésen osztozik 11 társával együtt. A dörgedelmes hangú színész főleg kosztümös szerepekből ismert, és legtöbbször klasszikus történelmi hősök karakterét jelenítette meg nagy sikerrel. Musicalszerepei közül a leginkább a Hegedűs a háztetőn tejesembereként maradt meg a köztudatban.

Születésnapjából nem szeret nagy ügyet csinálni - olvasható az egyik napilapban - mert már rég belefáradt a szerepelésbe és a nagy felhajtásba.