horoszkóp

John Lennon megütötte első feleségét

2005.09.12. 12:55
Volt felesége szerint a Beatles egykori énekesének erőszakos kitörései voltak, és John egyszer egy féltékenységi rohama során még ütött is.

Cynthia Lennon, a néhai John Lennon első felesége, könyvet írt "John" címmel, amiben minden érdekes részletet elmond John Lennonnal közös életükről. A Nagy-Britanniában szeptember 27-én megjelenő könyvből a brit The Sunday Times legutóbbi számában részleteket közölt, melyekből kiderül, hogy John nem volt mindig olyan békés természetű, mint amilyennek a későbbiekben Yoko Onóval mutatkozott.

Az alagsorban verte meg

John Lennon

A volt feleség azt írja, Lennonnak mindig is voltak agresszív kitörései, idegrohamai. "A kitöréseit, a féltékenységét és a birtoklási vágyát tudtam kezelni, de az erőszakkal szemben tehetetlen voltam" - olvasható a The Sunday Times idézetében. A könyvben Cynthia felidézi azt az esetet, amikor Lennon tettlegességre vetemedett. Még a főiskolára jártak, amikor egyszer féltékenységi rohamot kapott, mert meglátta, hogy barátnője egy másik fiúval, Stuart Sutcliffe-el táncolt (aki a kezdetekben szintén a Beatles tagja volt). "Másnap" - olvasható a könyvben - "követett az iskola alagsorában a mellékhelyiségig. Miután végeztem, kijöttem, és ott várt rám John komor tekintettel. Mielőtt még megszólaltam volna, felemelte a kezét, és arcon vágott úgy, hogy bevertem a fejemet a falon lévő csövekbe."

Lennon sem volt angyal

Cynthia azt írja, hogy John ezután hónapokig próbálta kiengesztelni, és csak három hónap után sikerült rávennie, hogy újra járjanak. Cynthia szerint ez volt ez első és utolsó alkalom, hogy John Lennon megütötte, de szavakkal többször is csúnyán megbántotta kapcsolatuk során. A volt feleség szerint minden nap bizonygatnia kellett, hogy John Lennon jelenti a legtöbbet számára az egész világon.

Cynthia Lennon az ötvenes években találkozott John Lennonnal Liverpoolban, ahol mindkettőjük szépművészetet tanult. 1962-ben házasodtak össze, 1968-ban váltak el, és egy fiuk született, akit Juliannak kereszteltek.