A rapper egy manhattani lövöldözéssel kapcsolatos per során eskü alatt tett hamis tanúvallomást. Akár húsz év börtönbüntetést is kaphat.

Lil’ Kim azt állította az esküdtszék előtt, hogy nem látta két barátját 2001-ben az egyik manhattani stúdió előtti lövöldözésben részt venni, de pechjére egy biztonsági kamera felvétele lebuktatta.

A Junior MAFIA és Capone összecsapása

A New York-i bíróság vétkesnek találta három rendbeni hamis tanúzás és összeesküvés vádjai miatt a Kimberly Jones néven született rappernőt, de Kim tagadta az ellene felhozott vádakat, és fellebbezni fog. Mind a négy bűncselekmény legfeljebb öt év börtönnel büntethető, ám a büntetlen előéletű Kim valószínűleg a maximális húsz évnél jóval kevesebbre ítélik. Amennyiben letöltendő börtönbüntetést kap, ő lesz az első híres női rapsztár, akit leültetnek. A harminc éves énekesnőt nem találták vétkesnek a harmadik vádpontban, az az igazságszolgáltatás akadályozásában.

#alt#
Lil' Kim
Az extravagáns öltözködéséről, folyton változó hajszínéről, ruháiból kibuggyanó műmelléről és bevállalós szövegeiről ismert Lil’ Kim - aki főleg a vele folytatandó szexuális aktusra szokta bíztatni hallgatóságát - higgadtan fogadta a bíróság döntését, és helyszíni tudósítók szerint nagyon örült a kint várakozó rajongók bíztatásának – olvasható a BBC-n.

A Grammy-győztes előadó 2001. február 11-én került bajba a Hot 97 rádió épülete előtt, ahol a Junior MAFIA nevű csapatával vendégszerepeltek. Az épületet elhagyva Kim és kísérete egy ellenséges rappes brigáddal – Capone-N-Noreagával és haverjaival – kezdett el egymásra lődözni. Noreaga és barátai azt akarták megbosszulni, hogy Lil’ Kim a Bang Bang című számában beszólt riválisának, a szintén magát bőszen ajánlgató női rapper szerepében tetszelgő Foxy Brownnak.

A szemétől nem látott

2003-ban Kim azt vallotta, hogy úgy látta, egykori menedzsere, Damion Butler és közeli barátja, Suif Jackson nem volt jelen a lövöldözés helyszínén. Azóta mindkét fiatalembert bűnösnek találták illegális fegyverhasználat miatt, de a rappernő nézeteltérések miatt már régóta nem dolgozik velük.

Lil’ Kim később saját védelmében elmondta, hogy valószínűleg azért nem láthatta a férfiakat, mert napszemüveget viselt. Kim úgy bukott le végül, hogy biztonsági kamerák felvették, ahogy Butler ajtót nyitott neki, és az esküdtek is úgy gondolták, hogy a képen a vádlottak szerepeltek.