Bert Stern Marilyn Monroe-ról készült híres fotósorozatát reprodukálta Lindsay Lohannel. Az eredeti képek után negyvenhat évvel később Stern azért fotózta le Lindsay Lohant, mert úgy gondolja, Monroe-hoz hasonlóan sokkal több van benne, mint amennyi látszik.

Bert Stern Lindsay Lohannel újrafotózta a The Last Sitting néven híressé vált fotósorozatot, amit 1962-ben Marlyn Monroe-ról készített a Bel-Air Hotelben néhány részeg este során. Itt nézheti meg őket.

Hat héttel Stern fotózása után Marlyn Monroe-t holtan találták, így Stern képei az utolsók, amik megmaradtak a színésznőről, írja a New York Fashion. A képeken látszik, hogy Monroe részeg volt. Egy sérült, gyönyörű, de törékeny nőt mutatott be Stern a képein, akinek a színészi tehetségénél sokkal inkább fontosnak tartották a szexuális kisugárzását.

Stern elmondta, azért érdekelte Lohan, mert szerinte benne is sokkal több mélység van, mint, ami a tinivígjátékaiból kiderül. A fotós szerint Monroe volt az első igazi bulvárhercegnő, és a mostani képek ennek hatására és az elszaporodó partiarcok, Britney Spears, Paris Hilton és Lindsay Lohan hatására születtek.

A fotós szerint az új generáció sokban hasonlít Marilyn Monroe-ra.

Lindsay Lohan egyszerű magyarázatot adott arra, miért vállalja el a képeket, amik egyértelmű utalásként is működhetnek a botrányokkal teli múltjára: „Nem kellett sokat gondolkoznom rajta. Úgy értem, Bert Stern? Marilyn sorozatot csinál? Mikor lesz ilyen legközelebb? Igazán megtisztelő volt a felkérés".

Stern szerint a fotózás néha kísértetiesen hasonlított az eredetire. Sokszor Marilyn Monroe-t látta Lindsay Lohanben, néha egyáltalán nem úgy nézett a színésznőre, mint a lekicsinyített, kicsit megváltozott Marilyn Monroe-ra, hanem, mint az igazi Marilyn Monroe-ra.

Lindsay Lohan saját elmondása szerint legalább tíz éve nagy Monroe rajongó. Akkor látta először a Niagarát, amit azóta újra és újra megnéz. Vett egy lakást nem messze onnan, ahol Monroe lakott, és sok Monroe-ra emlékeztető tárggyal rendezte be.