Álújságírók Lilu pszeudoesküvőjén

2004.03.25. 17:46
Komplex kihívás egy esküvő lebonyolítása, derült ki azon a sajtótájékoztatón, ahol díszvendégként a vivás-valóvilágos Lilu és vőlegénye, Tóth Norbert futballista is megjelent. Erről azonban nem sok szó esik, arról viszont igen, hogy senki sem az, akinek látszik.
Tekintse meg képeinket!
Egy amerikai típusú esküvőket szervező cég bemutatkozásának apropóján hívták meg a sajtó képviselőit a budai hegyvidék egyik lakályos, ám hivalkodónak semmiképp sem nevezhető, családi házból kialakított bemutatótermébe.

Az esemény díszvendégei Lilu és vőlegénye, Tóth Norbert, az Újpest futballistája volt, akik a nyilvános színrelépést megelőzően meghitten beszélgettek a valaha előszobaként funkcionáló fogadóteremben. "Szép pár és szemmel láthatóan szeretik is egymást" - gondoltam magamban a streetwear-szerelésbe öltözött leendő házastársak láttán.

Az esemény előtti percek

A sajtótájékoztató kezdete előtt tovább nézelődtem és az újságírók körében kiszúrtam egy tar fejtetőjű, szoláriumbarna, mindkét fülében másfél centiméter hosszúságú aranyfülbevalót hordó fiatalembert. Innentől kezdve alig vártam, hogy kiderüljön, melyik orgánumtól érkezett. (Hamarosan meg is tudtam, de lássuk, mi történt azelőtt.)

Pszeudoújságírók lepleződnek le

A Nász Ász nevet viselő esküvői bemutatóterem igazgatónője rövid beszédet tartott a szolgáltatásokról, miközben Lilu és Norbert helyet foglaltak egy esküvősen díszesre terített asztalnál. Megtudtuk, hogy átlagos magyar esküvő nincs. Egy vacsora fejenként már hatezer forintból kihozható, de a különleges kategória fejenként 14 ezer forintra rúg. A galambröptetés minimum 60 ezer forint, a tűzijáték árának nagysága pedig 80 ezer forinttól a csillagos égig terjedhet. Érdemes tehát spórolni, ha az ember párkapcsolata legalizálása mellett dönt.

Klikk a képre!
A cégismertető végén jött a meglepetés: a vezetőnő felszólítására kiderült, hogy a körülöttem helyet foglalók közül némelyek pszeudoújságírók, s valójában a cég partnereinek képviselői. Egymás után a két vendéghez járultak és mindenféle ajándékkal kedveskedtek nekik. "Ez az egész olyan, mint az esküvőkön a nászajándék átadási ceremóniája" - fogalmazgattam magamban a látottakat, s a helyzet szürreális voltán alighanem Lilu is eltöprengett, miután egy ruhaszalonbón és egy marcipántorta között így szólt: "Mennyi ajándék, pedig még össze sem házasodtunk!"

Meglepetésemre az aranyfülbevalós úr sem újságíró volt, rövid bemutatkozójából ugyanis kiderült, hogy igazából egy limuzinokat bérbeadó cég főnöke. A legnagyobb megdöbbenést azonban mégsem ez okozta, hanem az a pillanat, amikor a munkájukat serényen végző fotósok közül kettő egyszerre csak kivált, és a párhoz járult, hogy felajánlja nekik leendő szolgáltatásait.

Nyáron kelnek egybe

Ezek után nem volt más hátra, megkérdeztem Tóth Norbertet, hogy athéni idegenlégióskodása miatt folyamatosan elhalasztott esküvőjükre mikor kerül sor. Kiderült, hogy még ők sem tudják pontosan, de valamikor júniusra vagy júliusra várható. Valódi násznaggyal.