Liptai Claudia élete párjával, Gesztesi Károllyal együtt szerepel Herendi Gábor új vígjátékában, valójában azonban nem is találkoztak a Magyar vándor forgatásán - mondta el a színésznő a Velvetnek. A filmet a kedden kezdődő 34. Magyar Filmszemlén mutatják be.
Claudia pont azon az egy napon vett részt a forgatáson, amelyiken Gesztesi Károlynak nem akadt dolga a helyszínen. Színpadon már többször is szerepelt együtt a színészpáros, többek között a Boldog születésnapot, és a Mámor című darabokban.

Tekintse meg képeinket!
Az Álmos vezért alakító Gesztesi Károlynak volt elég dolga: a forgatás harminc napjából huszonkilencet végigdolgozott, meséli Claudia. Álmos foglalkozása szerint kereskedő és befektetési tanácsadó - derül ki a film honlapjáról - példaképe Bill Gates, és legkedveltebb foglalatossága kisméretű emberek nagy alkura kényszerítése békés eszközökkel, illetve pénztárcája évenkénti cseréje - nagyobbra.

Sikeres pár

Mint megtudtuk, Gesztesi Károlynak ez volt az első nagyjátékfilmes főszerepe. Herendi Gábor elismerően nyilatkozott a bemutatkozásról, aminek Claudia is felettébb örült. A színésznő III. Béla (Reviczky Gábor) ágyasát alakítja, "persze nyakig felöltözve" - mesélte.

Fülledt jelmezek

Claudia imád kosztümös filmet forgatni, mert ezek különleges és ritka alkalmak. Igaz, annak nem örült, hogy a forgatáson nagyon meleg volt a korhű jelmezek alatt. "Egy kis időre újra fiatalnak érezhettem magam, mert a nagy súlyú paróka hátrahúzta arcomon a bőrt, és amíg rajtam volt, kisimultak a gonosz kis ráncok" - adja tanúbizonyságát humorérzékének.

A színésznő szeret Herendivel forgatni, mert mint mondta, "Magyarországon ő az, aki nem csak a film rendezéséhez ért, hanem azt is tudja, hogyan kell azt eladni". A rendező első nagyjátékfilmje, a Valami Amerika 2002-ben huszonnyolc hétig vezette a budapesti mozik tízes toplistáját.