horoszkóp

Vágót puccsal buktatták meg, Taki bácsi jól van

2006.01.06. 11:27
Palik Lászlót nevezhetjük talán a Dakar Rally legnagyobb vesztesének, de nyilván meg se kottyan neki ahhoz képest, hogy a HCDB-ben is lecsúszott: legutóbbi második helyéhez képest lenyomta őt három csaj meg egy szőrös pasi. Vágó Istvánt puccsal buktatták ki az élmezőnyből, szépen halad viszont Taki bácsi, az országos taxis és Tenkeskapitány, akinek ezúton is jobbulást kívánunk. Egyébként meg boldog új évet mindenkinek, ez az év első HCI-listája.

Az ünnepek közt nem nagyon történt semmi, celebritásaink jól megérdemelt pihenésüket töltötték egzotikus nyaralóhelyeken, amikről majd biztos részletes riportokat fogunk látni az utazásokat finanszírozó orgánumokban. 2006 első hete sem volt eseménydús, mert aki nem utazott el Szilveszter előtt, az Szilveszter után vette ki a szabadságát, aki pedig már Szilveszter előtt is volt, az most azért utazott, hogy kipihenje az előző hetét. Vagy pedig ő Palik László, aki idén se adta fel, hogy megnyerje a Dakar Rallyt, ez a hozzáállás pedig eddigi szerepléseit látva már szinte tiszteletreméltó.

Egy elmélet bizonyítása és bukása

Pedig a sors ezt nagyon nem akarja megadni neki: második nap tengelytöréssel kiesni a versenyből szerintünk elég világos figyelmeztetés, ráadásul Önök is tényleg mindent elkövettek, hogy letaszítsák a HCI-lista második helyéről. Ez részben sikerült, de csak az ötödikig - sajna ennyit számít az olvasottság. Felesége, Marsi Anikó viszont a lista 57. helyéről egész Lacija közelébe, a nyolcadik helyig kúszott, ami remélhetőleg vigaszt nyújt majd az újabban könnyen síró médiaszereplőnek, minket pedig azért tölt el örömmel, mert egyben alátámasztja azt a múltkori lista alapján felállított elméletünket, hogy a celebpárosok népszerűségi index szempontjából közös entitásként működnek.

A Barátok közt Gézája is meglepő módon feltört: Németh Kristóf hetedik helyét valószínűleg azzal érte el, hogy összejött a sorozatbéli testvérét alakító Farkasházi Rékával - Önök ezek szerint izgalmasnak találják az enyhén incesztuózus szerelmi viszonyokat. A sorozatból kirúgott, most az RTL Klub Reggeli című műsorában szende őzikét alakító színésznőnek azonban ez sem volt elég arra, hogy a 69. helynél feljebb jusson: ez csak azért tölt el bennünket szomorúsággal, mert egyben cáfolja azt az elméletünket, miszerint a celebpárosok népszerűségi index szempontjából közös entitásként működnének.

Presser szendvicsben

Görög Zita már rég volt első, úgyhogy kijárt neki, hogy ismét visszatérjen az élre, meg különben is jobban néz ki, mint a legutóbbi első helyezett Bochkor Gábor, aki az Önök hatékony közreműködésével egész a 14. helyig zuhant. Zitát másodikként a sportos nőideál megtestesítője, Béres Alexandra követi, a negyedik helyen pedig Bódi Sylvi, akire nincs jelzőnk, de amúgy is mindent elmond róla, ahogy a nevét írja. A csajok közül testalkatával és szőrzetével valamelyest kilóg Presser Gábor, de úgy véljük, őt nem is szépségéért szavazták be Önök a harmadik helyre.

Vágót megbuktatták

Palik szerencsétlenkedésével szemben úgy látszik, olvasóinknak jobban bejön a nyugodt, higgadt vezetési stílus és a betyáros lendület szexi keveréke. Mással legalábbis nem tudjuk magyarázni azt a megfontolt, de következetes emelkedést, amellyel ezen a héten már a 12. helyen végzett Zenthe Ferenc, aki a labancok gatyáját rendszeresen kiporoló Eke Máté, később pedig az ország egyetlen szimpatikus magántaxisa, Taki bácsi örökérvényű szerepeivel lett a Nemzet Színésze. Na jó, nem biztos, hogy csak ezekkel. Nyilván belejátszik ebbe a helyezésbe, hogy ismét műsorra tűzték a Szomszédokat, és az is, hogy az idős színművész mostanában kórházi kezelése miatt szerepel a lapokban, de ez utóbbival kapcsolatban jó hír, hogy állítólag már jobban van. Valódi puccsal tüntették el viszont a süllyesztőben ismeretlen tettesek Vágó Istvánt: az RTL műsorvezetője eddigi toplistás helyéről irtózatos mennyiségű negatív szavazattal az 512. helyig süllyedt. A hazai kereskedelmi televíziózás farkastörvényeit ismerve erre most felállíthatnánk médiaipari összeesküvéselméleteket, ha nem volna teljességgel felesleges.

Kapitány, kapitányunk!

Zenthe a labancok ellen folytatott nemzetmentő hadjáratával a jobboldal szívében is fontos helyet foglal el: az olvasói szavazatok alapján összeálló népszerűségi sorrendben ugyanis főleg a politikai élet szereplői komolykodnak, a 2005-ben Nemzet Színészévé választott Kapitány azonban még itt is harmadik helyre tudott kerülni. Ettől eltekintve úgy tűnik, ellenzéki érzelmű olvasóink nem hódolnak be a tévésztárok talmi csillogásának: a szavazati listán Orbán Viktor áll az élen, akit második helyen a Deltás múltból Nemzeti Konzultációs Testületi szóvivőként feltámadt Kudlik Júlia követ. Becsúszott ugyan Sólyom László alkotmányjogász az ötödik helyre, de szorosan fogják őt a 8. és 10. helyen álló Rogán és Pokorni, Áder pedig 14. helyezettként felügyel a rendre.

Ez tehát eddig 2006 első hetének mérlege: nem túl izgalmas, nem túl szívszorító, de majdcsak visszarázódnak celebritásaink a megszokott kerékvágásba. Mi azért drukkolunk, hogy mindenki épségben hazaérjen a nyaralásból, hátha történik végre valami.