horoszkóp

A hosszú combok lenyomják a politikát

2006.01.26. 14:36
Ezen a héten a HCI bonyolult mélységei helyett az olvasók szívébe pillantottunk. Meglepő módon az derült ki, hogy Önök a hosszú combokat részesítik előnyben, és ez még a politikánál is előbbre való.

A HCI-index bonyolult súlyozásánál az olvasói szavazatok csak egy részét jelentik a valós helyezésnek. A meztelen valóság, a kis magyar celebvilág díszpéldányai iránt érzett vonzalom vagy ellenszenv azonban sokkal egyértelműbben tetten érhető a szavazati listában.

A szépség mindenek előtt

Amit persze Görög Zita vezet - legalábbis cikkünk írásának pillanatában, a lista ugyanis gyorsan változik. A jelek szerint a hosszú combok mellett a sötét haj is szexinek számít, az első tíz helyen ugyanis - Ónodi Eszter és Törőcsik Mari kivételével - mind barnák állnak. A két kivétel eredetileg szintén barna hajú, úgyhogy ez is csak a tendenciát erősíti, ahogy Orbán Viktor és Bács Ferenc is nyilván emiatt került a hetedik és a tizedik helyre. Az ő esetükben a hosszú combok vonzerejére nem esküszünk, bár Orbán helyes kis focistavirgácsai biztos legalább ilyen sokaknak bejönnek.

Míg az első 10 helyen a vonzerő számít, a következő 10 helyen a komoly férfiak kaptak helyet Garas Dezsőtől Rogán Antalon át Erdei Zsoltig. Ettől kezdve már kevésbé a bulvárlap-témák rangsorolják a szeretet hőfokát, főleg politikusok és színészek váltakoznak, úgyhogy nem is találkozunk igazán megdöbbentő felemelkedésekkel és megrendítő bukásokkal. Ezért inkább a lista végére lapoztunk, és nem csalódtunk.

Hátulról nézve

A lista ugyanis a végéről nézve kezd érdekesebb lenni: a legutolsó, 523. helyen Palik László réved magába, nem azért, mert nem szavaztak rá elegen, hanem mert nagyon is sokan tették, csak épp negatív szavazatot adtak rá. Marsi Anikó szintén a közelben tartózkodik, mindössze huszonkét hely választja el Lacijától, köztük pedig felvonulnak a bulvárhősök: Palikot Árpa és Havas előzi az utolsó előtti helyeken, majd Geszti, Liptai, Friderikusz, Bochkor és Majka bújnak össze szoros akolmelegben, és még dr. Torgyán József is idefért.

Érdekes módon ide is jut a barna bombázókból: Ripli Zsuzsa és Gregor Bernadett még külsejükkel sem tudták megenyhíteni az Önök szívét, és szintén itt található Goda Krisztina, aki a múlt heti HCI-listában a filmjéről szóló sok cikkel a második helyen állt, de az olvasókat ilyesmivel nem lehet meghatni. A héten mintha a magyarok istene sem figyelt volna eléggé, biztos csak így lehetséges, hogy Kovács Ákos, Pataky Attila és Vikidál Gyula is itt, a lista végén kötött ki. Ákos még aránylag jól járt: őt csak Farkasházy Tivadar és Hiller István fogja közre szelíden, de az István, a király macsó Koppányát már egyenesen Lendvai Ildikó és Szili Katalin szorongatja kétoldalról.

Elfojtások és bosszú

Az örök paradoxon tehát itt is megmutatkozik: bár senki nem nézi a Barátok köztöt, és nincs egy élő ember az ismerősök közt, aki valaha is Blikket vett volna a kezébe, a bulvárlapok valahogy mégis fényesen megélnek, és a Velvet cikkeit is szétkattintják, ha a cím celebnévvel kezdődik. A róluk szóló hírek és cikkek olvasása azonban a jelek szerint komoly lelkiismeretfurdalást kelt Önökben, ebből adódó feszültségüket pedig dühös szavazással vezetik le a kíváncsiságukat felkeltő bulvárhősökön. Pedig tényleg felesleges ilyesmikkel frusztrálniuk magukat. Ez az egész csak vicc.