Krónikus hátfájása mellett szívelégtelenségben is szenved a 72 éves Elisabeth Taylor, ami hosszú távon a halálát jelentheti majd. "Kellemetlen ügy" - kommentálta a hírt a színésznő, aki már nem fél a haláltól.
A világhírű amerikai színésznő olyan klasszikus filmekben nyújtott felejthetetlen alakítást, mint Az óriás, a Macska a forró bádogtetőn, a Nem félünk a farkastól, vagy A makrancos hölgy. A W magazinnak adott interjújában elárulta, hogy nehezen lélegzik és immár állandóan egy ápolónő vigyáz rá.

Rossz szív

Liz Taylor
A 72 éves sztár a közelmúltban kapta meg a súlyos diagnózist orvosaitól: szíve képtelen elég vért pumpálni többi szerve felé, és ez fulladást, majd hosszú távon lassú leépülést hoz számára. "Kellemetlen ügy" - mondta a gyémántokkal borított Liz Taylor a Los Angeles-i Bel Airben álló elegáns villájában lezajlott beszélgetés során. Ugyanakkor a haláltól nem fél, mivel már többször visszatért belőle: először még 1961-ben, a Kleopátra forgatási idején kis híján belehalt egy tüdőgyulladásba, aztán néhány évvel ezelőtt újra "másodszor született".

Mint mondta, az bántja inkább, hogy egy éve nem tett semmit az AIDS elleni küzdelemben, holott élete utóbbi tíz évét ennek szentelte és ez éltette. "Ostobának és gyengének érzem magam emiatt. De van bennem egy rugó, amely arra ösztökél, hogy küzdjek." - tette hozzá.

Könnyedén lesöpörte ugyanakkor a brit bulvársajtónak azokat a híreszteléseit, hogy nyáron intenzív osztályon kezelték és hogy agyérelmeszesedésben szenved.

Egyedül, de nem magányosan

Liz Taylor legutóbbi válása óta egyedül él Bel Air-i villájában, amely tele van híres festményekkel: Hals, Pissarro alkotásaival és akad egy Van Gogh-mű is, amely miatt a nácizmus egyik zsidó áldozatának dél-afrikai és kanadai örökösei perlik őt. Otthonában tart egy, sokszínű halakkal teli óriás akváriumot, egy bronzló-gyűjteményt és egy kis trópusi dzsungelt egy medence mellett, amely a növényzetnek szükséges nedvességet biztosítja.

A színésznő, aki nyolcszor ment férjhez és akinek szerelmi élete nyitott könyv volt a világ számára, megtanult egyedül élni. "Nincsen társam, de ez nem jelenti azt, hogy magányos vagyok. Vannak jó barátaim, gyermekeim, unokáim. És emlékeim, csodálatos emlékeim" - mondta, felidézve élete két legszebb korszakát: az 50-es éveket, amikor a később repülőgép-baleset áldozatává vált Mike Todd-dal élt együtt, majd álompárjával, Richard Burtonnel eltöltött időszakot, akivel kétszer házasodtak össze, és "se vele, se nélküle" kapcsolatukat a filmvásznon is többször eljátszották.