horoszkóp

Liza Minnelli 'kövér, dühöngő alkoholista'

2004.11.12. 12:37
A kemény jellemzést még exférje, David Gest tette októberi bírósági beadványában, melyben azzal vádolta meg egykori feleségét, hogy házasságuk alatt rendszeresen verte. Most az énekesnő egykori testőrje jelentkezett hasonló vádakkal: állítása szerint ráadásul Minnelli nemcsak verte, de szexuálisan zaklatta is.
Liza Minnelli egykori sofőrje és testőre november 10-én beadvánnyal fordult a New York Állam Legfelsőbb Bíróságához, melyben azt állítja, egykori munkaadója szexre kényszerítette, emellett pedig rendszeresen verte is - írja a Smoking Gun. M'Hammed Soumayah nem bocsátkozott részletekbe a benyújtott dokumentumokban, de azt állítja, hogy "tárgyi bizonyítékokkal" is alá tudja támasztani, hogy "kikényszerített nemi kapcsolatban" állt az énekesnővel.

Inkább megadta magát

A benyújtott periratok szerint a kétgyermekes családapa Soumayah 1994-ben állt alkalmazásba az 58 éves Minnellinél, akit most azzal vádol, hogy számos alkalommal könyörgött azért neki, hogy folytasson szexuális kapcsolatot vele. A sorozatos pszichés hadviselést a sofőr rosszul viselte, és több ízben inkább megadta magát munkaadójának. Az 56 éves testőr azzal is vádolja Minnellit, hogy többször is megtámadta és megütötte őt, amit Sumayah szintén eltűrt, mert féltette évi 238 ezer dolláros (45 millió forintos) jövedelmet biztosító állását.

100 millió a megrázkódtatásokért

Az énekesnő végül júniusban rúgta ki a testőrt, mert az nem egyezett bele, hogy felére csökkentse a jövedelmét. Szeptemberben még találkoztak Minnelli manhattani lakásában, ahol az énekesnő először ajánlatot tett neki, csókolgatta, majd árulással vádolta és megütötte, sőt le is köpte egykori bizalmasát. Soumayah most benyújtott keresetében 100 millió dolláros (18 milliárd forint) kártérítést követel az énekesnőtől az őt ért megrázkódtatásokért, valamint 89 ezer dollár (kb. 17 millió forint) ki nem fizetett bért, amely azért járna neki, mert Minnelli koncertjein is ő felügyelte az énekesnő biztonságát.

Egy elhízott alkoholista dühkitörései

Soumayah-hoz hasonlóan David Gest, az énekesnő exférje is verekedésért perelte be Minnellit még októberben. Vádjai szerint rövid ideig, mindössze 16 hónapig tartó házassága során felesége rendszeresen bántalmazta őt. A szintén a New York-i Legfelsőbb Bíróságnál iktatott beadványban az 50 éves exférj "kövér, dühöngő alkoholistaként" jellemzi egykori párját, aki júniusban jól összeverte őt. Gest szerint ő "házastársi erőszak áldozata lett", és ezért 10 millió dolláros (180 millió forint) kártérítést követel exnejétől, mivel - állítása szerint - maradandó károsodásokat szenvedett, és azóta is olyan folyamatos és csillapíthatatlan fájdalmai vannak, amelyek kezelésére 11 különféle gyógyszert kell szednie.

Végigverte a világon

Gest-et szinte minden főbb nagyvárosban megverte felesége: a beadvány szerint Londonban, Rómában és New Yorkban is vettek fel látleletet róla. Egy ízben egy lámpát hajított felé a dühöngő nej, más esetben Gest egyik férfi alkalmazottját fojtogatta, és egy biztonsági embert is megtámadott. Gest már házasságuk előtt is átélt egy támadást, amikor 2001 októberében az épp elvonókúrára tartó Minnelli limuzinjukban megivott egy üveg bort, majd "ütni kezdte Gest fejét ököllel és tenyérrel".

Minnelli férje beadványára egy sajtóközleményben válaszolt, melyben így fogalmaz: "azt reméltem, a házasságomat sikerül a kölcsönös tisztelet és méltóság jegyében lezárni. Ehhez képest ezek a vádak sértőek és teljességgel rosszindulatúak. Én továbbra is a munkámra, a józan életre és a rajongóimra fogok koncentrálni, akik mindig olyan csodálatosan viselkedtek velem." A legújabb, egykori testőre által most beterjesztett vádakat az énekesnő egyelőre nem kommentálta.