horoszkóp

Lószarkerülgetés tűsarkúban – Videó

2007.06.04. 13:16
A vasárnap a lovaspóló jegyében telt Tabajdon, de a közönség is talált több érdekes sportot, amit maga is űzhet: a toi-toi megközelítését és lószarkerülgetést, tűsarkú cipőben.

Tabajdon vasárnap a hölgyvendégek is sportoltak, ha úgy vesszük, az illemhely használatba vétele - ahova egy limuzin megkerülésével és egy meredek domb megmászásával lehetett eljutni - és a lószarkerülgetés is külön sportnak minősülhet. Különösen, ha mindezt tűsarkúban és - a lovaspóló protokolljának megfelelő - kalapban viszi véghez az ember. Ezektől a kis sajátosságoktól eltekintve hibátlan rendezvény kerekedett, amit még a tízperces vad zápor sem tudott szétverni.

A rendezvény hangulata a hollywoodi filmeket idézte, a fentebb említett részletektől eltekintve. A pálya szélén felállított sátorban jazz-zenekar játszott, az egyik sarokban gyermek-játszóház üzemelt hivatásos bébiszitterekkel, a másikban felnőtt-játszóház szivar- és whisky kóstolóval. Így, akit hidegen hagyott ami a pályán zajlik, bruttó fél óra alatt ihatta volna magát csontrészegre, de ezzel a lehetőséggel a nézőközönség egyik tagja sem élt.

Celebek a lovon

Az első mérkőzést fokozott figyelem övezte, mert a profik között pályára lépett Szabó Győző és Sasvári Sándor is. Szabó Győző, amikor végre leszállt a lóról, nagyon megviseltnek látszott és fájlalta egy bizonyos testtáját, amit a lovassport igencsak meg szokott viselni. Sajnos, a lovat nem tudtuk megkérdezni, ő hogy érezte magát, miután kilencven kilóval a hátán kellett vágtáznia a pályán, de állapotából ítélve nem ez volt a legkellemesebb napja életében. Brunner Márta is felült a lóra, igaz ő muszlinruhában és kalapban ment egy lassú kört, majd a végén sikerült kevésbé elegánsan lepottyannia.

videó: juj.hu

Dundika és Gyurcsány közös vonásai

Ha a tabajdi lovaspólópálya mesélni tudna arról, hogy ki koptatta cipőjének talpával a nézőtér sorait, meghökkennénk, milyen népszerű sport ez az angoloktól importált labdaütögető játék. A pálya ugyan nem tudott mesélni, de a helyi gólbírófiú igen. Ő hétvégente ideje nagyrészét a kapu mögött ülve, két piros zászló lengetésével tölti, és mindenről tud, ami a pálya környékén törnénik.

Elmesélte például, hogy tavaly Gyurcsány Ferenc tisztelte meg jelenlétével a Lovaspóló Kupát, persze nem miniszterelnöki minőségben: lazítani jött, mint mindenki más. Mindenesetre vicces elképzelni, ahogy lakkcipőjében épp a toi-toihoz kapaszkodik fel. Aztán járt ott valamikor Dundika is, úgy látszik őt is érdeklik a lovak - Dundika meg a falu apraját-nagyját érdekli, úgyhogy mindenki jól járt.

Barátunknak biztos információi voltak arról, hogy Kóka is ellátogat a rendezvényre, méghozzá helikopterrel landol majd a pálya közepén. Azonban bármennyire is sóvárogtunk azután, hogy az értesülés igaz legyen, és Kóka leszálljon a mennyekből, csalódottan kellett nyugtáznunk, hogy ez az élmény kimarad az életünkből.