Nem izgatja magát bírósági perei miatt Courtney Love, aki két bírósági meghallgatáson is elfelejtett megjelenni, így elfogatási parancsot adtak ki ellene.
A szőkített színésznő-énekesnőnek a Beverly Hills-i legfelsőbb bíróságon kellet volna megjelennie, ahol rögtön két meghallgatásra is várták. Nem elég ugyanis, hogy tavaly októberben a rendőrök tiltott szer használatán kapták rajta, emellett állítólag a birtoklás vétségét is árlőcsölték Kurt Cobain özvegyére.

Letartóztathatják Courtneyt

Love ügyvédje szerint a sztárnak aggályai voltak a bíróságon uralkodó biztonsági előírásokkal kapcsolatban, ezért nem szánta rá magát a meghallgatásra. A bírót azonban nem hatotta meg Love aggodalma, és kijelentette, ha a nem éppen szolid életviteléről híres 39 éves sztár jövő kedden sem jelenik meg, akkor akár le is tartóztathatják.

Courtney egyébként saját magának köszöntheti bírósági ügyeit, miután azon a bizonyos tavaly októberi éjszakán kábítószer hatása alatt elkezdett őrjöngeni barátja lakásában, és betörte az ablakokat. A rendőrség akkor óvadék ellenében engedte el Courtneyt, majd az eset után túladagolás miatt kezelték.

Orvosi utasításra

Love egyáltalán nem tartja bűnösnek magát, mivel, mint mondta, a tiltott szernek nevezett gyógyszereket orvosai írták fel neki, így legálisan birtokolta azokat. A tegnapi meghallgatás éppen arról szólt volna, hogy Love mégiscsak elismerje bűnösségét, és önként vállalja, hogy részt vesz egy rehabilitációs programban.

Pusztán Elden Fox bíró jóindulatán múlik, hogy Courtneyt nem tartóztatják le azonnal, a türelmes bíró ugyanis keddre tűzte ki a következő kihallgatást, és a parancs csak akkor lép életbe, ha Courtney akkor sem jelenik meg. Love ügyvédje ugyanakkor azt nyilatkozta, hogy Courtney készenlétben áll, ha a bíróságnak szüksége lenne rá, a meghallgatásra pusztán azért nem ment el, mert aggályai voltak a biztonsági intézkedések felől.