Courtney Love feladta magát a rendőrségen

2004.06.16. 09:15
Courtney Love-ot ismét letartóztatták, mivel azzal vádolják: áprilisban bántalmazott egy nőt volt barátja és egyben volt producere Los Angeles-i háza előtt, írja a BBC. Az énekesnő kénytelen volt elhalasztani turnéját.
A Los Angeles-i rendőrség kedden letartóztatási parancsot adott ki a 39 éves Courtney Love ellen, aki a vád szerint áprilils végén zseblámpával és üvegpalackkal ütlegelte producer expasija barátnőjét a producer Los Angeles-i háza előtt. Az énekesnő magától jelentkezett a rendőrségen, így óvadék fejében elengedték, és július 9-én kell ismét előállnia. Turnéját viszont az ellene folyó rendőrségi ügyek miatt kénytelen volt elhalasztani.

Gödörben

Courtney Love
A Hole énekesnője több fronton is összeütközésbe került a törvénnyel: múlt héten kellett megjelennie a bíróságon az ellene tiltott szerekkel való visszaélés miatt indított ügyben. Még egy ügye van folyamatban, amit egy rajongója indított ellene, akit Courtney egy márciusi Hole-koncerten leütött a mikrofonjával.

Ráadásul nemrég elvesztette felügyeleti jogát Kurt Cobainnal közös, 11 éves Frances Bean nevű lánya felett. Összesen egy év börtönre számíthat legrosszabb esetben.

Addikt

Tiltott szeres ügyében a bíróság kegyes volt hozzá, hiszen két év börtön helyett felajánlották neki, hogy ha elvonókúrán vesz részt, elejtik a vádat. Love fájdalomcsillapítókat szedett, de ezeket recept nélkül szerezte be, ami az Egyesült Államokban illegális, írja a BBC.

A szétesett énekesnő azóta jelentkezett is egy rehabilitációs programra, miután bevallotta a bíráknak, hogy kokain- és opiátfüggő.