horoszkóp

Courtney Love megúszta a börtönt

2005.02.12. 20:35
Az extravagáns énekesnő ellen legutóbb testi sértés és illegális fájdalomcsillapító birtoklása miatt indult eljárás, amely azonban mégsem végződött börtönnel. Love három év felfüggesztett büntetést kapott.

Az utóbbi időben Cortney Love tárgyalásról tárgyalásra járt, hogy tisztázza magát az ellene felsorakoztatott vádak alól. 2003 óta négy eljárás is indult ellene, amik közül hármat lezárt a napokban befejeződött tárgyalás. Az ítélet szerint Love három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott a testi sértésért és 18 hónapot a hamis receptek, valamint az illegális gyógyszerek birtoklásáért. Az ítéletben elvonókúra, száz óra társadalmi munka és pénzbírság is szerepel. A Hole zenekar énekesnőjének ügyvédje szerint védence "teljesen megváltozott, új életet kezdett, melynek következtében most sem kábítószer, sem alkohol hatása alatt nem áll: tiszta és józan".

Balhés múlt drogokkal

Love kálváriája 2003-ban kezdődött, amikor betörte ex-barátja lakásának ablakait, majd túladagolta magát. Később kábítószer birtoklása miatt került ismét a rendőrségre, ugyanis a lakásán kokain- és ópiumszármazékokat találtak. Akkor 18 hónap elvonókúrára ítélték.

Anyaként sem állt helyt

A két letartóztatás után vették el tőle Kurt Kobaintól született lánya, Frances Bean felügyeleti jogát, aki a következő 15 hónapot Kobain édesanyjánál töltötte. Love csak pár hete, 2005 januárjában kapta vissza a felügyeleti jogot, mivel közben újabb zűrökbe keveredett.

Verekedés üveggel és mikrofonállvánnyal

2004 áprilisában képtelen volt uralkodni agresszivitásán és egy whiskysüveggel rátámadt Kirstin King-re, akit akkori barátja lakásában a kanapén alva talált. Nekiesett, megkarmolta, lelocsolta whiskeyvel, és végül még az üveget is hozzávágta. King végül elmenekült a teljesen megzavarodott Love elől, majd sikerült értesítenie a rendőrséget, akik a helyszínen elfogták a dühöngő énekesnőt. Októberben Love ismét egy verekedésbe keveredett egy New York-i éjszakai bárban: egy részeg vendéget vert fejbe a mikrofonállvánnyal.

Új életet kezdhet

A most meghozott ítélet kötelezi Love-ot, hogy egy évig drog-rehabilitációs terápián, valamint szintén egy évig a magatartászavarait kezelő tanácsadáson vegyen részt. A száz óra társadalmi munka mellett 1000 dollár (kb. 200 ezer Ft) pénzbírságot is ki kell fizetnie, és három alkalommal részt kell vennie az Anonim Kábítószerfogyasztók foglalkozásain.