horoszkóp

Lou Bega kétszer is lekéste a repülőt, de itt van

hh
2006.09.08. 11:15
Lou Bega, eredeti nevén David Lubega közös számot készített Edvin Martonnal, eredeti nevén Csűry Lajossal, de az ősbemutatóra nem tudott eljönni. Pedig Edvin olyan szépen hegedűlt volna neki.

A sajtótájékoztatóról én is késtem, de legalább elmentem, nem úgy mint a mambó müncheni királya, Lou Bega.

Aki késik, és múlik

Hiába vártuk Lou Begát:(

Lou Begának, az egyszámos világsztárnak - az is feldolgozás - már délután Budapesten kellett volna lennie, hogy együtt hirdessék Edvin Martonnal: van egy közös számuk, ami a hegedűvirtuóz új lemezén, a Stradivariuson szerepel. Csakhogy Lou Bega rossz lábbal kelhetett fel, mert nem elég, hogy lekéste a terülj-asztalkás sajtótájékoztatót, de az ehelyett a várba tervezett sajtóval közös vacsorát is le kellett mondania, még egy gép lekésése miatt.

Mire odaértem, az elvileg közös Bega-Marton sajtótájékoztatóra, Edvin Marton már azt ecsetelte, hogy egyszer New Yorkban megérezte a mai zene ritmusát, ennek köszönhetően alakult ki a stílusa. Jó sokat késhettem.

Vizeshegedű-verseny

Mint kiderült, Lou Bega és Edvin Marton kollaborációjának ősbemutatójának lehettem részese: ünnepélyesen megtekintettük a C'est la vie című számhoz készült klipet.

Tóth Gergely alkotása hangulatában a Will Smith-féle Wild, wild west klipjére hasonlít, de annál lényegesen viccesebb művészi elemeket tartalmaz. Például, amikor Edvin Marton a vízben hegedül, és közben zúdul rá egy vízesés. Edvin később az érthetetlen jelenséget, a vízi hegedülést azzal magyarázta, hogy a felvételek során két hegedűt használtak: a Stradivariját és egy kínai hegedűt, ami vízálló. A hegedű a klip végén konkrétan elmerül a vízben: nagyon szép látvány, csak nem értettem, mi lehet a mondanivalója.

Csűry Lajos segítetett megfejteni, elmondta, nagyon inspirálja a víz, a vízesés és minden, ami a vízzel kapcsolatos, mert vízöntő. Egy lelkes kérdezőnek hála már azt is tudjuk, hogy Marton romantikus lélek, de a virtuóz számokat is szereti.

Világsztárok

Csűry

A klip ősbemutatója után Edvin Marton eljátszotta nekünk a Tosca Fantasy című számát, amit a torinói téli olimpián a kiadott sajtóanyag alapján 500 millióan láttak-hallottak. Majd mikor végzett a zenéléssel, úgy nézett ránk, mintha most ölt volna le egy gonosz sárkányt.

Edvin Marton a közös műremekről még megjegyezte, hogy mindig is nagy álma volt, hogy egy világsztár énekeljen vele.

Hogy a szicíliai és ugandai szülők szülte Lou Bega mekkora nagy világsztár, arról az is tanúskodik, hogy unofficial website-ján az utolsó róla szóló pletykák 1999-ből valóak. Lou Bega pont akkora világsztár, mint Edvin Marton.