Repülőgépre festik a magyar Miss Európát

2004.03.04. 17:37
Laky Zsuzsanna, a magyar Miss Europe arcával hirdeti külföldi kampányában hazánkat a Magyar Turizmus Rt. A szépségkirálynő egész alakos képe díszíti hamarosan a Sky Europe légitársaság egyik Boeingjét, óriásplakátjai pedig a repülőtereken láthatók majd. Zsuzsanna egy szerencsés véletlen folytán a szokásos egy év helyett másfél évig - jövő év február 28-ig - maradhat Miss Europe, a 2004-es választás ugyanis elmarad.
Tekintse meg galériánkat!
A Magyar Turizmus Rt. (MTRt) PR-igazgatója, Kenderesy Nadin a Velvetnek elmondta, hogy az április elsejétől május elsejéig tartó kampány során Zsuzsanna arca Európa nagyvárosainak repülőterein óriásplakátokon lesz látható. A London, Párizs, Frankfurt, Brüsszel, Milánó és Koppenhága repülőterén is megjelenő plakát a következő szlogennel fut majd: "One of us - For more beauty visit Budapest, a new capital of Europe" (Magyarul: Egy közülünk - Ha még több szépséget akarsz látni, látogass el Budapestre, egy új EU-fővárosba!).

Magyar szépség

Az MTRt korábban ugyanilyen célra szerződtette Tony Curtist, azzal a különbséggel, hogy az a kampány az ötvenen felülieknek szólt, a mostani pedig a fiataloknak.

"Nagyon szerencsésen alakult, hogy az uniós csatlakozáskor pont egy magyar lány az Európa szépe. A kampányban erre fektetjük a hangsúlyt" - tájékoztatott Kenderesy Nadin. "Nem szeretnénk elferdíteni a dolgot, de köztudott, hogy a magyar lányok nagyon vonzóak, és emiatt úgy gondoltuk, kultúránkon kívül a szép magyar lányokkal is népszerűsíthetjük hazánkat. A plakátkampánnyal köszöntenénk a csatlakozást, de ezen kívül Zsuzsi a csatlakozási programsorozat több eseményén is részt fog venni. Nagyon szép dolog, hogy Zsuzsanna felajánlotta, ingyen vállalja ezeket a szerepléseket."

A nagykanizsai lánnyal budapesti ügyvédnőjénél beszélgettünk.

Protokoll

"Szerencsésnek érzem magam, és nagy megtiszteltetésnek érzem, hogy rám gondoltak. Még pontosan nem is tudom, mit fogok csinálni. Rengeteg helyre fogok utazni, és képviselni az országot. Ez elég nagy felelősség, főleg, mert én még csak 19 éves vagyok" - mondta el a csinos lány a Velvetnek.

"Rengeteget járok külföldre. Legutóbb Monacóban, Münchenben és Belgiumban voltam, de nem annyira élvezem ezeket az utakat, mert egy nagy rohanás az egész. Nincs idő körülnézni, pedig szívesen maradnék általában. Egyedül szoktam menni, ami elég nehéz."

Zsuzsinak Miss Europe-ként sok szabálynak meg kell felelnie. "Nem változtathatom meg a hajam színét, nem is vágathatok nagyon sokat belőle, nem lehet tetoválásom, nem dohányozhatok, nem mehetek férjhez, és nem szülhetek, amíg én vagyok a királynő."

Mint megtudtuk, a szlovák SkyEurope légitársaság a szlovák származású modell, Adrienne Karembeau után most Zsuzsi egész alakos képét festi rá az egyik Boeing 737-es típusú gépére.

Szépségipar

"Úgy kezdődött ez az egész," - meséli Zsuzsi - "hogy 2000-ben a Zala Szépe választáson felléptem a fitneszcsapatommal, és ott figyelt fel rám a Zalai Hírlap főszerkesztője, meg a koreográfusok, és ők mondták, hogy érdemes lenne indulnom a szépségválasztáson. Erre a szüleim beneveztek, és a rá következő évben el is nyertem ezt a címet. 2002-ben pedig szüleim tudtomon kívül beneveztek a Miss World Hungary-re. Érdekes, én mindig idegenkedtem ettől az egésztől, de azért nem bántam meg."

Minden összejött mostanra

Zsuzsanna magántanuló, az idén fog érettségizni, illetve felvételizni a testnevelési egyetemre, és ezek mellett kell ellátnia szépségkirálynői tevékenységeit. Megkérdeztük, akarja- e tovább folytatni a szépségversenyipari karrierjét: "Nézd. Most megnyertem a Miss Europe versenyt, és ez nekem egy elégtétel volt. Úgy érzem, ha Magyarországon még egyszer indulnék, az visszaesés lenne számomra. Ezt persze nem nagyképűségből mondom" - fogalmazott.

Szépségkirálynői státuszának lejárta után Zsuzsi fotómodell szeretne lenni. Erre elég jó eséllyel indul, hiszen már két francia cég is jelentkezett érte.