Ejtőernyővel zuhant le a Tankcsapda énekese

pl
2004.08.03. 18:14
A tíz éve ejtőernyőző zenész már másodszor szenvedett balesetet. A törött állkapocs, és a rengeteg zúzódás ellenére Lukács László ismét ugrani fog, mert élvezi a zuhanást és az előtte megnyíló új dimenziókat. A Tankcsapda lemondta a Sziget-fellépést.
Elmarad a Tankcsapda koncertje az idei Szigeten, mert az együttes frontembere hétvégén balesetet szenvedett a Hajdúszoboszlón rendezett nemzetközi ejtőernyős versenyen. A debreceni klubja színeiben induló énekest szombaton csigolyatöréssel kellett kórházba szállítani, mert hibázott a landolásnál. Augusztus 7-én a VIVA Comet-díjas Hooligans lép fel Lukácsék helyett.

Elnézte

Forrás: www.tankcsapda.hu
"Köszönöm, megvagyok" - fogadta hívásunkat kedden a napok óta ágyhoz kötött énekes, akit jelenleg is a debreceni kórházban ápolnak. "Van egy pár zúzódásom, de a legkomolyabb sérülésem, hogy eltört az egyik gerinccsigolyám" - számolt be egészségi állapotáról a Velvetnek, de hozzátette, ennek ellenére nincsenek komoly fájdalmai. "Szerintem egész szerencsésen megúsztam, komolyabb is lehetett volna" - mondta a tapasztalt ejtőernyősnek számító Lukács, aki szombaton a landolás előtt későn fordult szembe a széllel, megdobták az áramlatok, és a fenekére esett. "Elnéztem az ugrómagasságot, és egyszerűen belecsapódtam a földbe" - magyarázta a baleset okát.

Nem fél

A sérülés miatt most már biztos, hogy a Tankcsapda nem lép fel a Szigeten, bár Lukács korábban még nem tartotta kizártnak, hogy addig sikerül felgyógyulnia. "Szerdán gerincmerevítőt kapok, az fogja tartani a derekamat, amíg össze nem forr a csigolyám. Majd meglátom, hogy a merevítő mennyit segít, hogy tudok-e vele mozogni, és akkor eldől, hogy fel tudok-e lépni" - nyilatkozta még kedden a Velvetnek. Az énekes kérdésünkre szerdán elmondta, hogy megkapta a merevítőt, ennek ellenére szombaton nem lép színpadra, mert továbbra sem érzi jól magát. "Egy-két hónapig hordanom kell a gerincmerevítőt. Az orvosok szerint pihennem és folyamatosan feküdnöm kell" - mondta a zenész, aki gyógytornával igyekszik mielőbb talpraállni. "A novemberre és decemberre tervezett koncertek viszont már biztos nem maradnak el" - nyugtatta meg rajongóit.

Lukács már másodszor szenvedett komolyabb ejtőernyős balesetet. 1996-ban a landoláskor frontálisan ütközött egy IFA teherautóval. Akkor az állkapcsa törött el, megsérült a karja, és mindkét lába. Ez azonban nem tartotta vissza attól, hogy az önmagában veszélyes rock and roll mellett továbbra is extrém sportokat űzzön. "Természetesen, ha felgyógyulok, megint ugrom" - közölte legnagyobb meglepetésünkre a kórházban fekvő zenész. "Csak mostantól majd jobban oda fogok figyelni a koncertnaptárra" - tette hozzá.

Dimenziók

A Tankcsapda énekese tíz éve ejtőernyőzik. Gyerekkora óta vonzotta ez a fajta sport, de csak 1994 nyarán ugrott először. Saját bevallása szerint az ernyőzésben a zuhanást szereti a legjobban, és azt, hogy uralkodhat a testén. "Az ejtőernyőzés a repülés legszabadabb formája, nagyon élvezem, amikor a levegőben vagyok. Új dimenziókat nyit meg az ember számára. És azt is szeretem, hogy a saját testem pilótája vagyok" - nyilatkozta az énekes, aki hozzátette, hogy a hagyományos sportok közül a futballt szokta művelni, mert "az az alap".