horoszkóp

A hentes, a szakács és a meleg a Fradi ellen

vb
2007.03.20. 17:08
Tizennégy férfi. A legkülönfélébb karakterek: van köztük olyan, aki megjárta a légiót, stylist, mérnök és fiúzenekar énekese. Egy dolog közös bennük: eddigi életük során alig láttak futball labdát közelről. Erre a börleszk-szerű alaphelyzetre épül a Viasat3 március 29-én induló, hangsúlyozottan szórakoztató műsora, a Lúzer FC.

Nem botránykeltő, hanem szórakoztató műsorról van szó, ami nem egy valóságshow, emelte ki a lényeget a sajtótájékoztatón a műsor producere, Árpa Attila egy focilabdával kezében. Szavait alátámasztva azt is elmondta, hogy "nem az a lényeg, hogy fúrják egymást a játékosok és nincs, aki a végén mindent visz".

Ki is az az Urbán Flórián?

A játékosok fejlődésén és összeérésén Urbán Flórián vezetőedző munkálkodik. Jelzésértékű, hogy róla pontos információkkal a 14 csapattag egyike sem rendelkezett korábban, bár némelyeknek derengett, hogy Urbán focista vagy edző.

Klikk!

A 14 férfi futballkarrierjének alakulása a kamarák előtt zajlik és végül az utolsó adásban a Fradi ellen szállnak harcba (egyszerre természetesen csak tizenegyen).

Gömbfóbia

"Szörnyű ez az outfit, a műsorban majd látni fogjátok, ahogy néha tajtékzó szájjal üvöltök. Sokszor vagyok renitens, de sajnos ruha terén nem lehet rájuk hatni" - mondta érdeklődésünkre a csapat hátvédje Már Róbert stylist, amikor megkértük, jellemezze a lúzercsapat mezét.

Mivel Róbertet elsősorban a divatszakmából ismerjük, kicsit meglepődtünk, amikor egyszer csak elénk ugrott a szponzorcég narancssárga-kék összeállítású mezében. "Azért jelentkeztem a castingra, mert a testmozgás teljesen kimaradt az életemből. Ez a három hónap nekem arról is szól, hogy rákényszerítenek a folyamatos munkára, ami fittséget eredményez" - kezdte indoklását egyéni indíttatásával, majd szélesebb távlatokba tekintett: "A másik, hogy melegként meg akarom mutatni a heteróknak, hogy ugyanolyan ember vagyok, mint bárki más. Bátran kijelenthetem, hogy például futballban nem én vagyok a legbénább. De nem akarok a melegek szóvivője lenni, nem célom a világmegváltás. Egyébként az összes sport közül ez állt tőlem a legtávolabb, az első hetekben tele voltam horzsolásokkal és húzódásokkal. És gömbfóbiám is van".

Hajrá Béla úr

A karakterek között látszólag a focianalfabétizmus mellett nincs közös nevező, az első mozdulatok megtekintése után azonban rájövünk: amellett, hogy nem labdazsonglőrök, jobbára érzőlelkű, kedves férfiak ők mindnyájan, akiknek többségétől távol áll a tesztoszteronban tocsogó macsóvilág. Ezért is szurkolunk például nagyon kedvencünknek, Béla úrnak, aki hentes és érthetetlen okoknál fogva majd' egy évtizede nem került intim kapcsolatba nővel, pedig nagyon választékosan fogalmaz és hentes munkája mellett a filmeket is szereti (bár olcsó poén, mégsem hagyhatjuk ki, hogy Béla úr kedvence a Bárányok hallgatnak).

"Minden, ami a médiával és a tévével kapcsolatos, az érdekel"

Katt!
A csapatban találtunk még egy csiszolatlan celebritást is, Sanyikát, aki így felelt arra a kérdésre, hogy miért akart részt venni a műsorban: "Életem központja az éneklés, fontos, hogy eljussak az emberekhez." Sanyival később kettesben zenekarairól beszélgettünk, melyek mindegyike feloszlott már, noha divatos boyband volt mindahány. Pedig Sanyi nem botcsinálta énekes: nagybőgő és klasszikus zene szakon végzett a Zeneakadémián. Ezt, ha nem mondja, ki nem néztük volna belőle, olyan elszántan udvarolt és ilyeneket is mondott, hogy "minden, ami a médiával és a tévével kapcsolatos, az engem érdekel, kivéve a pornó".

Sanyi boldogan várja női magazinok és zenei producerek megkeresését, de addig azzal is jól elvan addig, hogy a Lúzer FC tagja.

Celebek ellen

A Lúzer FC a tizedik hét végén a Ferencvárossal fog megmérkőzni, ottlétünkkor épp a celebválogatott elleni mérkőzést vívták. Azt természetesen nem kötjük az orrukra, hogy ők vagy a - Hooligans, Kistehén tánczenekar stb. összeállítású - ellenfél győzött-e. Majd megnézhetik a tévében.