horoszkóp

Maradona műtétje óta harminchárom kilót fogyott

MTI
2005.04.29. 10:35
Harminchárom kilót fogyott Diego Maradona, az argentin labdarúgás élő legendája azóta, hogy március ötödikén gyomorszűkítő műtéten esett át. A mindössze 167 centiméter magas ex-futballista 122 kiló volt, amikor befeküdt a kórházba.

"A fizikai állapotát figyelembe véve kijelenthető, hogy meglepően jó eredményeket hoz a kezelése" - mondta Alfredo Cahe személyi orvos, aki még hozzátette: páciense leveseket, apróra vágott csirkehúst és vitaminokat kap, de egyébként nincs étvágya.

Nem bírt leszokni

Maradona Maradona neve profi pályafutásának bejezése után sem került le a pletykalapok címoldaláról: az egykori játékos a kábítószer rabjává vált, és folyamatosan botrányokba keveredett. Kokainfüggőségétől egy kubai klinikán próbált több alkalommal is megszabadulni, a terápia azonban sokáig nem volt igazán sikeres. Testsúlya eközben folyamatosan növekedett, óriási pocakot eresztett és szinte a felismerhetetlenségig elhízott. Tavaly áprilisban szívproblémákkal és légzési rendellenességekkel az egyik Buenos Aires-i kórház intenzív osztályára is be kellett szállítani.

Az 1986-os mexikói világbajnokságon győztes csapat vezéregyéniségének állítása szerint november elején megszabadult kokainfüggőségétől, ám továbbra is aláveti magát kezeléseknek. Mint mondta, teljes gyógyulását követően sportkommentátorként vagy utánpótlásedzőként szeretne dolgozni, emellett drogprevenciós programokban kíván közreműködni.