Majka gazdát keres

2004.10.25. 20:10
Majoros Péter egy Borisz névre hallgató, rövidszőrű, szürke kandúrt szeretne elajándékozni, mivel allergiás a macskaszőrre. A Velvet várja az új gazdijelöltek jelentkezését.
Majka, polgári nevén Majoros Péter néhány napja egy hat hetes kandúrral osztja meg lakását. Az ózdi hős kedvesével, Kiss Ramónával a körúton találta a macskát, és úgy döntött, hazaviszi. A szürke kiscicát azonban nem tudja megtartani, mert allergiás a macskákra. "Velem él, de folyton tüsszögök miatta, ezért szeretnék neki gazdát találni. Viszont csak jó helyre akarom adni, ezért nem mindegy, hogy ki jelentkezik" - mondta Majoros a Velvetnek.

A Borisz névre hallgató macskát befogadni kívánó olvasók a borisz@velvet.hu címen jelezhetik örökbefogadó szándékukat. Kérjük, írják meg nevüket, életkorukat, azt, hogy milyen állataik voltak korábban és azt, hogy most milyen állatokkal kell majd Borisznak egy fedél alatt laknia.

Covet hónapokig sírt

Nem az ózdi pofonosztó az egyetlen, aki macskaügyben a sajtóhoz fordult segítségért. Két évvel ezelőtt Monique Covet zokogva hívta fel az Index szerkesztőségét, hogy Claudius császár bővérű feleségéről elnevezett macskája, a piros bőrnyakörvet viselő tigriscsíkos Messalina Miu-Miu eltűnt. A pornószínésznő akkor annyira kiborult cicája eltűnése miatt, hogy egy ideig nyugtatókon élt.

Miu-Miu két hónapig tartó kálvária után sem került elő, de később Covet-nak lett egy másik macskája. Az új kedvenctől viszont nemrég kénytelen volt megválni. "Nehezen viselte, hogy alig vagyok otthon, így odaadtam olyan valakinek, aki vigyáz rá" - mondta a Velvetnek a szeptemberben a legszexisebb pornósztárnak kikiáltott Monique Covet.

Örökbefogadás a neten

Magyarországon számos állatotthon és menhely van, ahol macskák és kutyák százai várnak gazdára. Az interneten többek között a zoldmagazin.com oldalon találni ideiglenes helyeken élő, örökbefogadható kedvenceket. Ha valaki elhatározza magát, hogy befogad egy árva állatot, fontos, hogy jól megfontolja döntését, nehogy később megint új gazdát kelljen neki keresni.