horoszkóp

Nem akarja Madonnát a prágai érsek

MTI
2006.09.03. 12:10
Tiltakoznak Madonna fellépése ellen a cseh katolikusok, Louis Vuitton partija miatt viszont majdnem lezárták a Károly-hidat. Nagy bulira készül Prága.

"Madonna kigúnyolja az egyházat és sérti a hívők vallási érzéseit" - állította a cseh katolikus egyház, amely néhány nappal az amerikai popdíva prágai fellépése előtt élesen tiltakozott a koncert ellen.

Kinek az egyház, kinek a színpad

"Számunkra ez a megashow teljességgel elfogadhatatlan. Az úgynevezett Madonna kigúnyolja a katolikus vallást, és visszaél a kereszténység központi jelképével, a kereszttel. Ez megengedhetetlen" - jelentette ki Prágában Miloslav Vlk, prágai érsek a Cseh Püspöki Konferencia álláspontját ismertetve.

"Ugyancsak elfogadhatatlan, hogy egyesek milliókat keresnek azon, hogy súlyosan megsértik és kigúnyolják a keresztény értékeket. Ez nem más, mint kufárkodás ezekkel az értékekkel" - mondta a prágai érsek, aki feltehetően a keresztekkel utoljára a nyolcvanas években dobálózó Madonnát látja lelki szemei előtt.

Hamis jegyek hetvenezerért

Madonna első kelet-európai fellépéseire szeptember 6-án és 7-én kerül sor Prágában a 17 ezer személyt befogadó szupermodern Sazka Aréna csarnokban. Mindkét koncertre már minden jegy elkelt.

A prágai rendőrség a múlt héten egy négytagú jegyhamisító bandát is lefülelt, amely eddig legalább 300-400 hamisított belépőt adott el a Madonna koncertekre. A belépők ára mintegy 120 és 200 euró (33-55 ezer forint) között mozog. A jegyüzéreknél azonban legkevesebb 350-400 euróért lehet még olykor jegyhez jutni, ám az illető nem lehet biztos abban, hogy a drágán beszerzett jegye valódi.

Louis Vitton szülinapján Madge nyomja a hepi börzdéjt

A cseh média úgy tudja, hogy Madonna a két hivatalos koncertje mellett szeptember 8-án este részt vesz a világhírű párizsi divatcég a Louis Vuitton prágai születésnapi megabuliján is, amelyre mintegy 350-400 milliomos kapott meghívást a világ minden tájáról. Madonna a hírek szerint 3-4 dalt énekel majd el a kiválasztottaknak.

A Louis Vuitton cég eredetileg ezt a rendezvényét a cseh főváros legnagyobb turisztikai látványosságának számító, több mint 600 éves Károly-hídon akarta megrendezni. Közfelháborodás miatt azonban a polgármesteri hivatal ezt megtiltotta, így a nagyszabású rendezvényre a Károly-híd mellett, a Moldva folyó Alsovo rakpartján kerül sor, amelyet erre az alkalomra lezárnak a nyilvánosság előtt.