Az AIDS-sújtotta afrikai Malawiban talált rá Madonna arra a kisfiúra, akit haza szeretne vinni, és örökbe fogadni. A gyerek édesapja nagyon örül, hogy egy „híres amerikai énekes” magához veszi az egy éves fiút. Az örökbefogadást azonban senki nem erősítette meg.

Korábbi ígéretéhez híven Madonna örökbe fogadott egy kisfiút a kelet-afrikai Malawiban. Az AP információi szerint az örökbe fogadott 13 hónapos gyerek édesapja informálta a sajtót az énekesnő családtervezési lépéseiről. Eszerint a kisfiú édesanyja a David Banda nevű kisfiú születését követően meghalt, ezért a kisfiú a szegény és AIDS-sújtotta ország fővárosának árvaházába került. Madonna a lilongwei intézményben talált rá a gyerekre, miután jó néhány másik árvaházban is járt. Itt figyelt David Bandára.

A törvények tiltják

A gyerek édesapja, Yohane Banda rutinosan arról nyilatkozott, hogy nagyon örül, hogy a kisfiát magához tudta venni az énekesnő, mert falujában olyan nagy szegénység van, hogy ő maga nem tudja felnevelni. Mint azt több brit lap – köztük a Sun – feltételezi, Madonna Lilongwéban van éppen a kisfiúval, amíg az örökbefogadási procedúrát rendezi. Néhány napja még cáfolták az örökbefogadásról szóló híreket, azóta a lapok megkeresésére nem reagált az énekesnő szóvivője.

Komplikációk adódhatnak, mert Malawi törvényei tiltják, hogy külföldiek ottani gyerekeket fogadjanak örökbe, de a lapok szerint a hatóságok el akarnak tekinteni ettől a jogszabálytól, figyelembe véve azt, hogy így legalább esély van arra, hogy a gyerekek ne árvaházban nőjenek fel. Yohane Banda hozzátette, személyesen nem találkozott gyermeke leendő anyjával, neki csak annyit mondtak, egy „híres amerikai énekes” szeretné felnevelni Davidet, akit hazavisz majd az Egyesült Államokba.