Madonna megígérte David Banda nagymamájának, hogy egy lányt is adoptál Malawiban.

A nagymamának megígérte

Madonna örökbefogadott kisfiának nagymamája a The Sun-nak azt nyilatkozta, az énekesnő ígéretet tett neki, hogy egy lánytestvért is örökbe fogad majd David Banda mellé. Az 58 éves Athnette Mwale hozzátette, hogy egy Malawiban dolgozó önkéntes szervezet tagja elárulta neki, hogy Madonna a napokban visszatér az országa, hogy teljesítse ígéretét. "Imádkozom Istenhez, hogy az unokámnak a lehető legjobb élete legyen. Az örökbefogadást lebonyolító szervezet biztosított bennünket arról, hogy Davidnak a legjobb dolga lesz Madonnánál, és egy lánytestvért is kap hazájából, hogy igazán otthon érezhesse magát Angliában."

Férje nem megy vele

A lap információi szerint Madonna két gyermekével Lourdes-zel és Roccoval érkezik majd az országba és velük tart 18 hónapos David is. Úgy tudni, hogy Madonna férje Guy Ritchie viszont nem utazik velük. Madonna a látogatása során nemcsak Malawiba készül, de meglátogatja a 88 éves Nelson Mandelát is Johannesburgban.

Kritikák

Madonnát - aki malawi árvákat segítő alapítványt is működtet - rengeteg kritika érte tavaly októberben az adoptálás kapcsán; bírálói szerint visszaélt hírnevével és vagyonával az eljárás gyorsítása érdekében.

A művésznő abban reménykedik, hogy ismételt afrikai utazása ráébreszti kritikusait arra, hogy az örökbe fogadás csak a "szeretet önzetlen megnyilvánulása" volt. Az énekesnő be akarja bizonyítani, hogy a kisfiú adoptálása nem az, aminek a média beállítja. Sajtósa, Liz Rosenberg megerősítette az utazás tényét: "Madonna folytatja a munkát malawi alapítványában, betegellátó központot építtet gyermekeknek".