Lemondta izraeli koncertjeit Madonna, miután feltételezhetően palesztin szélsőségesek azzal fenyegették meg az énekesnőt, hogy megölik gyermekeit, ha koncertet ad Tel-Avivban.
Madonna három - világ körüli turnéja keretében zajló - izraeli koncertet volt kénytelen lemondani, miután halálosan megfenyegették az énekesnőt, és két gyermekét.

A brit The Sun napilap értesülései szerint Madonna palesztin terroristáktól kapott fenyegető leveleket. Az üzenetek azután érkeztek az énekesnő Los Angeles-i irodájába, miután közzétette az Izraelbe tervezett koncertek időpontjait. Ezek között szerepelt a szeptember 11-ére időzített tel-avivi koncert, amit az énekesnő a 2001-es terrortámadások emlékére szervezett volna. A levelekben az állt, hogy megölik, amennyiben megrendezi a koncertet.

Nem akart engedni

Az énekesnő először nem foglalkozott a fenyegetésekkel, és nem akart engedni a terroristáknak: mindenképpen meg akarta tartani a műsorokat. Azután döntött másképp, miután a levelek nem csak róla, de gyermekeiről - hét éves kislányáról és három éves kisfiáról - is említést tettek. "Ezek a levelek szörnyűek. Madonna erős asszony, de nagyon megijedt, amikor azzal fenyegették, hogy gyerekei életére törnek. Nem akarja veszélybe sodorni a gyerekei életét, hiszen ők mindennél fontosabbak számára" - nyilatkozta egy Madonnához közeli forrás.

Elmondása szerint az énekesnő először úgy gondolta, elég, ha megerősíti testőrségét, de a levelek hangvétele egyre durvább lett, és kiderült, hogy a terroristák tudnak az énekesnő minden lépéséről. "Egyértelművé vált, hogy a terroristák nem csak az újságokból értesülnek Madonnáról. Részletes információik voltak Madonna és a gyerekek napirendjéről" - mondta.

A Nyugat szimbóluma

Az énekesnő először azt hitte, azért fenyegették meg, mert a vallási vezetők nem nézik jó szemmel, hogy Madonna kabbalista hitre tért. Azonban nagyobb a valószínűsége annak, hogy a terroristák a nyugati világ szimbólumaként tekintenek rá, és ezért nem akarják, hogy fellépjen Izraelben, kommentál a The Sun.

Madonna utoljára 1993-ban lépett fel Izraelben. Szóvivői azzal indokolták az izraeli helyszínek lemondását, hogy az énekesnő a Re-Invention turné európai állomásaira akar koncentrálni.

Sokkolni akar

A május 24-én kezdődő Re-Invention turné során a rajongók a hírek szerint Madonna eddigi legmegdöbbentőbb műsorára számíthatnak. A brit The Sun napilap úgy értesült, hogy a show részét képezi majd többek között, hogy az énekesnőt villamosszékbe ültetik a színpadon, miközben hatalmas kivetítőkön az iraki háborúról mutatnak felvételeket, lesz egy leszbikus szerelmi jelenet az egyik tangótáncosnővel, a Papa Don't Preach alatt pedig hiányos öltözetű terhes nők parádéznak majd a színpadon. Madonna várhatóan eljátssza az Imagine című John Lennon klasszikus feldolgozását is, melynek végén zokogva térdre borul az éhező gyermekek képei előtt.