Madonnával kivételeznek a kabbalisták

2004.10.26. 20:05
Mindenki egyenlő, de egyesek egy kicsit jobban: Madonna például papírpohár helyett kristályból ihatja a szentelt vizet a vallásos összejöveteleken, és nem kell sorbaállnia a büfénél. Ez ellen nyilván megerősödött önértékelése sem tiltakozik.
Szektatársak nehezményezik, hogy Madonna és férje, Guy Ritchie megkülönböztetett bánásmódban részesül a kabbalista találkozókon. A pár legutóbb kristálypohárból ihatta a szentelt vizet és bort, míg a többi tag be kellett érje papírpoharakkal - holott a londoni Kabbala Centerben tartott összejövetelre fejenként 57 font (több mint húszezer forint) volt a jegyár.

Az amerikai Star Magazine-nak nyilatkozó forrás szerint "Amíg mi mindannyian sorban állva vártunk arra, hogy megkapjuk a szentelt vizet és a lazacból, salátából és humuszból álló ebédet papírpohárban és papírtányéron, addig Madonnának saját asztala volt, ott ült borospalackokkal és szentelt vizes üvegekkel körülvéve."

Hogyan lettem kabbalista?

Az énekesnő a Femalefirst portálnak azt is megvallotta, mi vezette őt a zsidó vallás miszticizmussal vegyes ágához, a kabbalához. A sztár azt állítja, hogy új vallása boldogságot és pozitív önértékelést hozott számára, amit addig a hírnév és vagyon sem tudott neki megadni.

Madonna, aki a kabbalista összejöveteleken csak új héber nevén, Esthernek szólíttatja magát, így idézte vissza áttérését: "Nyolc éve történt. Épp megkaptam a Golden Globe-ot az Evitáért, sikeres és gazdag voltam, ráadásul épp gyereket vártam - mindenem megvolt, amit csak valaki az életében elérhet. Mégis azt kérdezgettem magamtól folyton: "Mi végre vagyok én itt? Miért születtem ebbe a testbe? Mi a feladatom?" Ezután mentem el egy kabbalista tanfolyamra, ahol találkoztam egy férfival: olyan volt, mint egy rabbi, és elképesztő dolgokat mondott - teljesen fellelkesített!"

Madonna azt állítja: "A kabbala megtanít arra, hogy a valódi képességeidet nem a lemezeladásban vagy a pénzkeresésben kell kiélned, hanem segítened kell jobbá tenni ezt a világot."