horoszkóp

Megtalálták az igazi nőt!

dr
2007.06.29. 12:25
A Magnum egy olyan nőn akart segíteni hárommillió forinttal, aki az álmait valósítja meg. Körülbelül négyszáz pályázat érkezett a felkínált pénzösszegre, de csak kilencen jutottak be a tizes döntőbe. Volt, aki műrepülni szeretett volna, volt, aki csak fotózni. Végül egy igazán szívbemarkoló álom vitte a pénzt.

Dénes Tamás férfiasan búgó hangja hasított bele a délutánba: "ez nem playmate választás, itt olyan lányok vannak, akik már sokat letettek az asztalra." A Magnum Igazi Nő pályázatára négyszáz versenyzőből a legjobb tíz közé csak kilencen jutottak be.

Megbecsülés, eredetiség és egyéb közhelyek

Már a pályázat kiírásának feltételei is sejtetni engedték, hogy az igazán trendi, karrierista, álmodozó vagy extrém csajok vágyaira kíváncsi az anyacég. Előnyt jelentett, ha kellően szívbemarkolóra vagy halmozottan hátrányos helyzetűek megsegítésére vágyott a delikvens. Az idei év álomzsűrije Ónodi Eszter, Szinetár Dóra, Schell Judit és Zsédényi Adrienn lett, akik véleményezték és értékelték a kortárs női fantáziát és kitartást.

Sokan estek abba a hibába, hogy elkerülték az eredetiséget és pusztán egy szépségszalon beindításával akartak szert tenni hárommillió forintra. A legjobbak közé pedig csak úgy lehetett bekerülni, ha a versenyző már tett is valamit azért, amire régóta áhítozott. A kilenc kiválasztott vágyait egy-egy kisfilmmel illusztrálták, ahol maguk a pályázok mesélték el, hogy mit is szeretnének valójában.

Ákos, Koncz Zsuzsa és Demjén Rózsi

Valahogy sose sikerül elkerülni azokat a sztereotípiákat, amik ellen annyit küzdünk. Egy nő érzelmes. Ha trendi, akkor vagány is, vagy legalábbis szókimondó. A lányságot meg dallamokkal is alá lehet támasztani, így Ákos, Demjén Ferenc és Koncz Zsuzsa zenéjével színezték sziruposra a bemutatkozó kisfilmeket. Hogy el ne aludjunk - mert hát kilenc nő, az kilenc élet, és ezekbe a történetekbe is bele lehet fáradni - szórakoztató blokkokkal tartották ébren figyelmünket. Az Operetthajóról importált előadók csak mélyítették azt az érzést, hogy nem jó itt nőnek lenni. Idétlen, bár viccesnek szánt műsoruk nemcsak hogy nem illett a Creol kávézó hangulatához, de életidegennek is bizonyult. Olyan vizuális élményt nyújtottak, mint a fuldokló krumplibogarak a tejben.

Nézzen Magnumnő-jelölteket!

Repülő és kisállatok

Úgy látszik, sokak álma mások megsegítése. Olyan célok láttak itt napvilágot, mint egy baba-mama klub létrehozása, állatfarm (ami a nyugalom szigete is egyben), vagy éppen a sérült vadállatok gondozása. Horváth Krisztina a többiektől eltérően egyszerűen csak fotózni szeretett volna. Kisfilmjében arra hívta fel a figyelmet, hogy mindannyian összetett személyiségek vagyunk, és hogy hárommillió sínre rakná. Dénes Tamás pedig minden szerencséstől kérdezett még valamit, mert aznap délután ez volt a munkája.

Baller Kinga, személyes kedvencünk, műrepülni szeretett volna. De csak szeretett volna, mert Ternyik Noémi állatfarmja vitte el a főnyereményt. Baller nagyon szerény hölgy volt a maga műfajában. Szinte csak azt hangsúlyozta monológjában, hogy eddig sehol nem reklámozta ezirányú epekedését. "Eddig azt gondoltam, hogy szégyen segítséget kérni."

Feszengő kismamák

A zsűri, miután helyet foglalt a nekik szánt kanapén, csak kényelmetlenül feszengett. Az óriás ülőgarnitúráról mindenkinek a levegőben lógott a lába, amit kevésbé viselt jól a Szinetár - Zsédényi terhespáros, hiszen ők nem tudták egy laza mozdulattal maguk alá gyűrni végtagjaikat. A végén mindenki elégedett volt és mosolygott, hiszen jó helyre szavazott hárommillió forintot.