horoszkóp

Görög Zita a trópusokon ünnepelte a születésnapját

2004.09.28. 05:47
Nagy Edmund leég, és a Keresztapából énekel Görög Zita tiszteletére, miközben a Napköztársaság többi polgára csak a pigmentáció fokozására figyel.
A meteorológiai előrejelzéseket meghazudtolva hétfőn verőfényre ébredt a Napköztársaság a Maldív-szigeteken. A polgárok a hirtelen jött jó időt leginkább pigmentációjuk erőteljes fokozására, illetve heveny leégésre használták, és úgy feküdtek az európainál hétszer erősebb napsugarak útjában, mintha a bőrrák és a napfény kapcsolata csupán legenda lenne, amit rosszindulatú albínó bőrgyógyászok terjesztenek alattomosan.

Gianni - mediterrán génjeiben bízva - napkrém nélkül tette ki magát az ultraibolya sugárzásnak, Görög Zita viszont magas fényvédő faktorú napolajjal alapozott az egyenlítői verőfényre. Egyértelműen Nagy Edmund fordította a legtöbb figyelmet a megelőzésre, hiszen mellszőrzete is eltűnt a vastagon felvitt fehér krém alatt. A Megasztár döntősén azonban még ez sem segített: pár óra múlva már a bőrirritáció félreérthetetlen jelei piroslottak az arcán.

Az apró nagyváros

Tekintse meg képeinket!
A Dreher játékának nyertesei és a Tv2 sztárjai délután a Maldív-szigetek fővárosát, Malét járták be, amely egyrészt arról híres, hogy legmagasabb pontja egy két és fél méter magas kőrakás, másrészt itt tréningezik az állam futballválogatottja, amelyet információink szerint egy magyar edző irányít. Értesülésünket több helybeli sportrajongó és szuvenírárus is megerősítette, persze csak Maldív feliratú hűtőmágnes-kínálatuk alapos megismertetése után.

A mindössze hetvenezer lakosú, egy kilométer széles és öt kilométer hosszú főváros egyik fő látványossága a halpiac, ahol többek közt méretes kardhalat is kínálnak a halászok az ázsiai viszonyokhoz képest meglehetősen tiszta kőpadlóról. Innen lehet eljutni a gyümölcspiacra, ahol édeskrumplit, banánt és kókuszt vásárolhatunk akár nagyobb tételben is, majd ha a szuvenírboltoknál balra fordulunk, azután a sziget legrégebbi mecseténél ismét balra, már vissza is értünk a kikötőbe, ahonnan már tényleg csak egy ugrás a halpiac.

Tizenkilenc hatodszorra

A rövid városnézés és ajándékgyűjtés után a Napköztársaság polgárai visszaindultak szigetükre, hogy hirtelen felindulásból megünnepeljék Görög Zita tizenkilencedik születésnapját, ami idén már hatodik alkalommal került megrendezésre.

Görög Zita a jeles alkalomra fekete-fehér geometriai mintákkal díszített ruhát vett fel, amit lehetetlen mozgóképen megörökíteni, hiszen interferenciát okoz a tévékészülékekben. Az Aktív stábja ennek ellenére szinte a tortába nyomta a kamerát, sőt egy nagyteljesítményű reflektorral is fokozták a hangulatot. Görög Zita azonban mindezt jól tűrte, és csak akkor érzékenyült el, amikor Nagy Edmund a hirtelen támadt trópusi széllel és vörösen égő hámsejtjeivel mit sem törődve elénekelte a Keresztapa egyik betétdalát.