Sikeres volt Diego Maradona két héttel ezelőtti gyomorszűkítő műtétje, az argentin futball-legenda azóta 11 kilót fogyott. Orvosai további 40 kiló leadásában reménykednek.

A mindössze 167 cm magas szupersztár már-már kórosan elhízott: amikor befeküdt a kórházba, a mérleg 122 kilogrammot mutatott. Orvosa, Abraham Ganemque a CNN-nek úgy fogalmazott, az év végéig további 40 kilót fogyhat a focilegenda. Maradona, akit a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az évszázad játékosának választott meg, a húsvéti ünnepeket a kolumbiai Cordoba városában töltötte barátainál. Hétfőn pedig Venezuelába utazott, hogy a baloldali Hugo Chavez elnökkel találkozzon, akit nagyra tart.

Balhés sztár

#alt#
Diego Maradona
Maradona neve profi pályafutásának bejezése után sem került le a pletykalapok címoldaláról: a kábítószer rabjává lett, és folyamatos botrányok zajlottak körülötte. Kokainfüggőségétől egy kubai klinikán próbált több alkalommal is megszabadulni, a terápia azonban nem volt igazán sikeres, a volt sztár újra és újra visszaesett. Testsúlya eközben folyamatosan növekedett, az argentinok imádott Diegója óriási pocakot eresztett és szinte a felismerhetetlenségig elhízott. Tavaly áprilisban szívproblémákkal és légzési rendellenességekkel az egyik Buenos Aires-i kórház intenzív osztályára is be kellett szállítani, írja az MTI.

Marad a kaptafánál

Az 1986-os mexikói világbajnokságon győztes csapat vezéregyéniségének állítása szerint november elején megszabadult kokainfüggőségétől, ám továbbra is aláveti magát kezeléseknek. Mint mondta, teljes gyógyulását követően sportkommentátorként vagy utánpótlásedzőként szeretne dolgozni, emellett drogprevenciós programokban kíván közreműködni.

A gyomorszűkítő műtétnek a gyomor és a vékonybél kapacitáscsökkentése révén étvágymérséklő hatása van. A nem túl régóta alkalmazott eljárás erősen elhízott emberek esetében általában eredményesen járul hozzá a testsúly jelentős mértékű csökkentéséhez.