Marsi Anikó imád Vágóval műsort vezetni

2004.04.15. 15:10
Jövő héten általános műveltségi vetélkedőt vezet az RTL Klubon Marsi Anikó, aki szívesen menne Palik Lászlóval nyaralni, ám a Forma-1 idén is közbeszól.
Az IQ- és Kresz-tesztek után újabb országos tesztkitöltés várható május 22-én: Vágó István és műsorvezetőtársa, Marsi Anikó harmadszor, ezúttal általános műveltségi kérdésekben tesztelik a magyar tévénézőket.

A kérdéseket a történelem, az irodalom, a zene, a képzőművészet, a sport, a politika, a vallás és a tudomány témaköreiből Kerényi Péter válogatja majd, aki a Legyen Ön is Milliomos főszerkesztője és feladványainak összeállítója. Az eddigiekhez hasonlóan a Nagy Tudásteszt során is lesz lehetőség arra, hogy a nézők bekapcsolódjanak a játékba: a műsor egyenes adásban zajlik, a nézők pedig SMS-ben és az interneten keresztül játszhatnak együtt a műsorvezetőkkel - tudtuk meg a műsor főszerkesztőjétől.

Marsit kényeztetik az RTL-nél

A Fókusz műsorvezetője egyelőre keveset tudott elmondani a készülő produkcióról: "én is csak tegnap tudtam meg például, hogy esetleg Zalatnay Sarolta lesz az egyik vendégünk". A játékosok közt lesz egy sztárokból álló csapat is, többek közt Cinit is ebbe szeretnék meghívni, de végleges megállapodásuk egyelőre még senkivel sincs - tudtuk meg a műsor főszerkesztőjétől.

Marsi Anikó már várja az újabb tesztműsort, és azt is elárulta a Velvetnek, hogy - az előzőekhez hasonlóan - itt is szeretné a versenyzőkkel együtt kitölteni a kérdőívet. Anikó maga egyébként nem túl gyakran foglalja el magát teszttöltögetéssel, de az arra érdemes internetes kérdéssorok mégis eljutnak hozzá: egy Zágrábban dolgozó barátnője szereti elküldeni neki a legérdekesebbeket.

Bár a műsorvezetőnő imádja a Vágóval együtt vezetett Ország Tesztje műsorokat, karrierje kezdetén az MTV-nél pedig kulturális műsorokat szerkesztett, hűséges marad a Fókuszhoz: "Ha megbíznak egy műsorral, ami tetszik, persze, hogy boldogan vállalom. És úgy érzem, engem az utóbbi években el is kényeztettek itt az RTL-nél. A Fókusz mellett voltak más lehetőségeim is, nagyon szerettem például, a Balatonnál, a Coca Cola Beach House-ról a Reggeli műsorokat vezetni."

Nyaralni a raliverseny edzésén is lehet

Marsi Anikó és Vágó István
Fotók: RTLKLUB
Marsi Anikó ősz óta van együtt Palik Lászlóval, aki épp most jött haza Tunéziából egy egyhetes rali-világkupa versenyről. "Laciék a 18. helyen végeztek, ami azért szép teljesítmény, mert ugyanazok a nagyágyúk, gyári csapatok voltak ezen a versenyen, mint a Párizs-Dakar Rally mezőnyében." A kérdésre, hogy barátjával tart-e a világversenyekre, Anikó józanul válaszolt: "Bár imádok utazni, a versenyek alatt ő úgysem érne rá, és csak útban lennék a mezőnyt követő táborban. Inkább egy felkészülési időszakban csatlakoznék hozzá szívesen."

Ezen a nyáron csak Fókusz és Forma-1

A nyaralásról azonban egyelőre csak álmodozni tudnak mindketten. "Úgy tűnik, végigdolgozzuk a nyarat" - mondta - "Lacinak a Hungaroring jön, nekem itt a Fókusz, ami sok műsorral ellentétben nyáron sem szünetel - legkorábban szeptemberben vagy októberben gondolhatunk utazásra, de egyelőre még a tervezgetésig sem jutottunk."