Mint ismeretes, a keddi Dakar-ralin a Palik-Darázsi páros balesetet szenvedett. Darázsi Gábor karcolás nélkül megúszta, Paliknak azonban eltört a keze. Héder Barna tudósítása szerint a versenyzőt borzalmas fájdalmak gyötrik, barátnője, Marsi Anikó viszont megnyugtatta az aggódó Velvetet.
Útban Casablanca felé

"Nem arról híres a sivatag, hogy folyamatosan van térerő" - jegyezte meg a Velvet érdeklődésére Marsi Anikó, a Fókusz műsorvezetője - "így elég nehezen értettük egymást telefonon. Annyi mindenesetre biztos, hogy Laci éppen ezekben a pillanatokban zötykölődik Casablanca felé. Hála Istennek nincs olyan rosszul. Nem tudom mennyi időt tölt ott, de biztos, hogy utána a párizsi repülőtérre siet majd."

Héder Barna villámüzenete

Marsi Anikó egy Héder Barnától érkezett SMS-ben értesült a Hungaroring igazgatójának balesetéről.

"Amikor elolvastam Barna egyetlen szót tartalmazó SMS-ét (Hívj!), már tudtam, hogy valami baj van. Gyorsan fölhívtam és még szerencse, hogy tőle értesültem elsőként Laci balesetéről. Ha a sajtóban és a televízióban megjelent képeket láttam volna először, nagyon megrémültem volna."

A Fókusz műsorvezetője szerdán beszélt utoljára Palikkal, aki megnyugtatta: állapota nem olyan súlyos. A törésen kívül kézfejében keletkezett egy vérömleny, de Marsi úgy véli, hogy barátja a körülményekhez képest nagyon szerencsésen megúszta a történteket. "Biztos, hogy vannak fájdalmai, úgy tudom, hogy most is tele van nyugtatókkal, de nem fog panaszkodni, pláne nem nekem" - jegyezte meg Marsi.

Marsi is vezet

A műsorvezető szerint Palik legkésőbb pénteken haza érkezik. Az elkészült röntgenfelvételek nem tették indokolttá az azonnali műtétet, az azonban biztos, hogy a Dakar-pilóta első budapesti útja egy kórházba vezet majd, mondta el a Velvetnek Marsi Anikó. Kérdésünkre, hogy hogyan várja élete párját, a velős és félreérthetetlen "nagyon" választ adta. A Fókusz munkatársa egyébként maga is gyakran vezet autót, de mint elmondta, kerüli a szélsőséges helyzeteket, így a sivatagba sem merészkedne négy keréken.