A 36 éves énekes beállt az egyedülálló apák körébe - írja az US magazin. A gyermekszervezetek támogató popénekes egy béranya segítségével vált édesapává és ezzel nem is akármilyen feladatra vállalkozott. Martin ugyanis beugrott a mélyvízbe: rögtön két babával kezdte a szülői létet.

Az eddig inkább csípőmozgásáról ismert énekes néhány hete pelenkázásra cserélte karrierjét: egy ikerpár édesapja lett - olvasható a People magazinban. A gyermekekről csak annyit tudni, hogy mesterséges megtermékenyítéssel születtek egy béranya segítségével, de sem a nevüket, sem pedig születési helyüket nem árulta el a sajtónak.

Jótékony fenékrázás a gyerekekért

A popénekes szívéhez mindig is közel álltak a gyermekek, hiszen évek óta támogatja a rászorulókat, hol jótékonysági fellépéseivel, hol pedig egy-egy akcióhoz való csatlakozással. A segélyezésre egy külön alapítványt is létrehozott 1994-ben, melynek a Ricky Martin Foundation nevet adta. Tíz évvel később szerepet vállat egy kampányban, ami a szexturizmus és a gyermekprostitúció ellen küzdött, a rossz nyelvek szerint ez azonban csak burkolt választási kampányfogás volt, ugyanis két héttel az amerikai elnökválasztás előtt zajlott. A hírességek körében azonban nem meglepő ez a nagy adakozási kedv, hiszen jótékonykodni már-már kötelező, Angelina Jolie gyerek-gyűjteménye óta pedig nyomorgó árvát örökbefogadni már szinte divat.

A Puerto Rico-i származású énekes 2006 óta játszik a gondolattal, hogy beállna az örökbefogadók sorába, hogy így támogasson egy jobb sorsra érdemes harmadik világbeli árvát. Az azonban mindenképp újdonság, hogy vér szerinti gyermekei születtek, hiszen a mesterséges megtermékenyítés során egy béranya horda ki a fiait. Martin egyébként végig figyelemmel kísérte a terhességet, és nagyon boldog, hogy végre apa lehetett. "Ricky nagyon lelkes, hogy szülőként az életének egy új szakasza kezdődött, ezért az év hátralevő részét a nyilvánosságtól távol, a gyermekeivel tölti" - nyilatkozta az énekes sajtósa.

Anya-apa vagy apa-apa?

Madonna vagy a Jolie-Pitt pár gyerekeiről ugyan biztosan tudjuk, hogy az anya-apa formációjú családmodellben nőnek fel, Martin fiairól azonban ez nem mondható el ilyen biztosan: az ő szexuális hovatartozását régóta vitatja a bulvársajtó. Kapcsolatairól soha sem cikkeztek a lapok, de még csak hírbe se nagyon hozták senkivel. Épp ezért született meg az a feltételezés, miszerint a nők tucatjainak szívét elrabló énekes a saját neméhez vonzódik. Ő maga soha nem cáfolta, se meg nem erősítette egyik nézetet sem, csupán egy semleges kijelentést tett: "Úgy gondolom, hogy a szexuális hovatartozás egy olyan dolgot, amit mindenki maga választ. Ennyit tudok mondani". Ez nyilvánvalóan nem győzött meg senkit, ahogyan az sem, hogy a Latin Grammy-díjas énekes rendszeresen megvédte a meleg közszereplőket a támadásoktól.

2007-ben Martint meleg kozmetikusa, Ole Henriksen buktatta le, ugyanis amikor megkérdezték tőle, hogy kivel töltene el egy romantikus hétvégét, Henriksen így válaszolt: "Hát, mivel Stig Tofting [dán focista - a szerk.] köztudottan heteró, ezért maradnék az ügyfelemnél, Ricky Martinnál".