horoszkóp

Nő miatt törte el a kezét Mátyás Attila zenésztársa

dns
2007.10.25. 16:51
Nem vagyunk egy botrányzenekar – mondta Mátyás Attila, mielőtt részletezte volna, milyen incidens miatt nem tudják megtartani a péntekre tervezett lemezbemutató koncertjüket. Zenekarának basszusgitárosa a kezét törte hétfő hajnalban egy pécsi rockklubban, amikor egy rajongójának a barátja rátámadt.

„Nem vagyunk egy botrányzenekar”- mondta Mátyás Attila gitáros, amikor a szerkesztőségünkhöz eljuttatott sajtóközlemény kapcsán megkerestük. „Hétfő hajnalban, egyik vidéki koncertünk helyszínén rátámadtak basszusgitárosunkra, aki védekezés közben súlyos kéztörést szenvedett. A Wigwamba tervezett, lemezbemutató koncertünket e hét péntekén sajnos nem tudjuk megtartani. Elnézést kérünk mindazoktól, akik velünk együtt nagyon készültek erre a bulira, de mivel nem tudjuk, és nem szeretnénk őt mással pótolni, a lemezbemutató koncertet elhalasztjuk.”

Helyi lány és az érdekeltsége

Klikk!

Mátyás Attila elmondta, nem szívesen beszél a történtekről, mert nem szeretné, ha zenekarát botrányos esetek miatt emlegetné a bulvársajtó, ezért röviden így foglalta össze a hétfő hajnalban történteket. „Pécsen léptünk fel egy rockkocsmában, vagy mondhatjuk underground szórakozóhelynek is. A koncert után feltűnt egy helyi lány, aki szimpatizált a basszusgitárossal, Bense Sanyival”- vázolta az ismerős konfliktust a zenekar frontembere. „A lánynak volt ott egy érdekeltsége, aki rossz szemmel nézte az esetet, és rátámadt a basszerosunkra. Sanyi kemény fiú, nem hátrált meg, és a dologból verekedés lett.”

Mátyás Attila ennél bővebben nem szerette volna részletezni az esetet, elmondta viszont, hogy zenésztársa úgy érezte, nem lesz gond abból, hogy nem tudja mozdítani a kezét. „Sanyi tényleg kemény. Pécsről hazafelé jegeltük a kezét, de még két napig nem fordult orvoshoz. Akkor ment csak el a traumatológiára, amikor végképp nem tudott fogni. Ott megállapították, hogy a csontja hosszában tört el, szerencséje van, hogy nem lett nagyobb baj abból, hogy napokig elhanyagolta.”

Januárban pótolják a koncertet

A basszusgitáros most pihen, de Mátyás Attila szerint arra készül, hogy néhány hét múlva újból zenélni fog, habár orvosa szerint legalább hat hétig gipszben lesz a karja. „Nem volt kérdés, hogy a hétre tervezett lemezbemutató koncertet elhalasszuk. Sanyi nélkül nem láttam volna értelmét megtartani, eszembe sem jutott, hogy más zenésszel helyettesítsem őt. Ma tárgyaltam a Wigwammal a lehetséges koncertidőpontokról, és abban állapodtunk meg, hogy január 18-án pótoljuk az elmaradt lemezbemutatót.”

Elmondásai alapján a frontember nem tűnt bánatosnak, amiért idén már nem tudja megtartani a koncertet, amire hónapok óta készül a csapatával. „Pedig megviselt Sanyi esete. Másfelől azonban nem mondhatnám, hogy nem vagyok edzett. Amikor a Sex Actionben játszottam, előfordult párszor, hogy le kellett amiatt mondanunk koncertet, mert a basszusgitárosunk belekeveredett valami kis konfliktusba, amit a keze épsége bánt”- mondta a zenész, aki elsőként 1990-től három éven át volt a zenekar tagja, 2004-ben ismét játszani kezdett az újraformált Sex Actionben. Az eltelt időben pedig az Action és az Agnus Dei formációkban zenélt, mielőtt megalapította volna saját nevét viselő zenekarát.

A zenét ingyen hozzáférhetővé teszi

Mátyás Attila zenekaráról szóló közlemény végén az is olvasható, hogy a bemutatatás előtt álló szólólemez teljes anyagát a zenész hivatalos holnapján térítésmentesen közzé teszik. A gitáros láthatóan elnéző a zeneletöltésekkel, ami ellen a zenésztársai felemelik a szavukat, amikor csak tehetik. „Úgy vélem, nem változik meg a helyzet, a világ arrafelé megy, hogy egyre többen töltenek le zenét a netről, közben a lemezeladások egyre kisebb bevételt jelentenek a zenészeknek és a kiadóknak. Ma már azt ünnepeljük, ha valaki néhány ezer példányt el tud adni.”

Mátyás Attila nevetett, amikor azt kérdeztük, milyen üzletet lát abban, ha ingyen hozzáférhetővé teszi a dalait. „Ebből nem remélhetek hasznot. Azt remélem viszont, hogy ezzel még többen meg fogják ismerni az együttes zenéjét, és még többen jönnek majd el a koncertjeinkre. És ha már feltesszük a honlapomra a zenét, akkor az legyen jó minőségű, ez volt a feltételem.”