Neten árulják Maya Goldot

2004.12.20. 17:42
Az L-es méretű - tehát bizonyára kényelmes - Maya Goldot, valamint Silver és Bronz családnevű kisebb rokonait egy weboldalon bárki megrendelheti magának. Maya Goldot ezután postai utánvéttel, különböző színekben szállítják, és a boldog tulajdonos bárhová felakaszthatja. Maya Gold ugyanis egy függőágy. Erről a névről általában mégsem függőágyra asszociál először a filmértő közönség, nekünk például az jutott eszünkbe, hogy felhívjuk az azonos nevű pornószínésznőt.

"Hallottam már róla, szóltak a barátaim, hogy függőágyat is árulnak ilyen néven" - nyugtatta meg lapunkat Maya Gold - "de igazából nem nagyon foglalkozom vele. Ezt nem találom sértőnek, és üzleti szempontból sem hiszem, hogy kárt jelentene."

Maya, az indián

A pornósztár saját maga találta ki művésznevét még pályája kezdetén, mióta azonban ismertté vált, sokszor szembesült azzal, hogy mások illetéktelenül próbálják felhasználni a jól befuttatott nevet. A galamblelkű Mayának ez eleinte "rosszul esett" de aztán elfogadta, és jó ideje már nem veszi komolyan. "Eddig igazából csak a Maya Gold vírus volt, amiről úgy éreztem, hogy üzleti szempontból rossz hatással lehet a nevemre. Emiatt ügyvédi lépéseket is tettünk, de ettől eltekintve nem szoktam a szívemre venni ezeket a dolgokat. Az életemet is így alakítom: nem vagyok haragtartó." - mondta el a Velvetnek.

Tekintse meg képeinket!
A Velvet ezzel a jó hírrel kereste meg Lánczi Andrást, a Függőágy.hu weboldal tulajdonosát, aki biztosított bennünket: az egybeesés véletlen. Megosztotta velünk a névválasztás történetét is: "A függőágyainkat maja indiánok, illetve az ő leszármazottaik készítik Mexikóban, az ebből nemesfémek neveivel kombinált fantázianeveket pedig én találtam ki 2003 nyarán, amikor a vállalkozás indult. Most már sosem fog kiderülni, hogy kisebb vagy nagyobb sikere lenne-e a termékeinknek, ha más nevet választok nekik". Lánczi jó érzékkel mutatott rá arra is: "aki tudja, kicsoda Maya Gold, nem fogja zavarni, ha a függőágyát is így hívják - aki meg nem, annak tökmindegy..."

Maya Gold maga is a véletlen egybeesésre tippelt. "Persze megköszönném, ha mondjuk küldenének egy-két promóciós példányt, cserébe én is küldenék nekik Maya Gold-pólót" - ajánlott viccesen dealt az oldal forgalmazóinak, akik ezúton is örömmel állnak a kihívás elébe: bármikor szívesen látják Mayát üzletükben, ahol kipróbálhatja a függőágyakat, és választhat is egyet magának.

"Végre egy jó fotósorozat rólad!"

Egy függőágy-raktár korántsem volna olyan extrém helyszín a fotózáshoz, mint például az a hideg padlás, ahol a decemberi Penthouse fotósorozata készült a pornósztárról. Ez a munka már csak azért is emlékezetes élmény marad számára, mert - mint mondta - "a hideg az egész stábot összehozta: jól összefagytunk." A képek visszhangját tekintve azonban úgy tűnik, megérte az áldozat: "Eddig csupa jó visszajelzést kaptam róluk, sőt volt, aki egyenesen úgy fogalmazott: "Végre egy jó fotósorozat rólad!". Ezek a vélemények nagyon jólestek, főleg azok, amiket olyan emberektől - zenészektől, fotósoktól - kaptam, akik valamilyen szinten maguk is művészettel foglalkoznak. Még a konkurenciától is megdicsérték."

Az úri közönség tapsol

A rajongóknak érdemes jól eltenni a lapot, mert Mayával jövőre keveset lesz alkalmuk itthon találkozni. "Olaszországban lépek majd fel majd elég sokat" - említette a színésznő. "Nem leszbi-show lesz, egyedül fogok dolgozni, mert nem egyszerű olyan párt találni, aki kellően profi, és kellően ismeri is az olasz közönséget." Gold szerint ugyanis az ottani és a hazai közönség közt nagy a különbség: az olaszok sokkal közvetlenebbek, más a zenei igényük, és más korosztály látogatja azokat a bárokat, ahol ilyen jellegű műsorokat adnak. "A show is sokkal közvetlenebb, minden egyes ruhadarab levételekor tapsolnak, a végén pedig valódi vastapsot kapok" - osztja meg tapasztalatait a Velvettel.

Művészi eszközök

"Itthon is folyamatosan dolgozom, rengeteg a fellépésem, de többnyire diszkókban, ahová fiatalabbak járnak. Itt más a zene, más a hangulat. Tőlük is óriási tapsot kapok a végén, de közben inkább tátott szájjal nézik a produkciót." - foglalta össze megfigyeléseit a Velvetnek a pornósztár. Az új műsorról annyit árult el: "Ez egy művészi jellegű show lesz, de pár eszközt azért majd használok." Mint elmondta, egyáltalán nem bánja, hogy ezúttal egyedül lép fel: "Szeretek így dolgozni, ilyenkor a saját ötleteimet valósíthatom meg. Én állítom össze a zenét, tervezem meg a fellépőruháimat és a koreográfiát, szóval ez teljesen a sajátomnak érezhetem."