Andie MacDowell, amerikai színésznő a csütörtöki Bécsi Operabál prominens vendége. A színésznő néhány nappal a jeles esemény előtt érkezett, s most múzeumokat látogat, városnéző körútra indul és briliánsokkal kirakott nyakékét próbálgatja. A biztonsági emberek mindeközben haptákban állnak, a gazdasági kamara pedig rekordbevétellel számol.
A csütörtöki eseményig Andie MacDowell nővérével járja az osztrák fővárost, múzeumokat és idegenforgalmi látványosságokat látogat. A 45 éves filmsztár a bálon briliánst visel majd, melyet egy nagy bécsi aukciósház bocsátott rendelkezésére, tájékoztatott az APA hírügynökség.

"Azért döntöttünk a briliáns mellett, mert még nem tudjuk, milyen ruhát visel majd a színésznő" - mondta néhány nappal ezelőtt egy osztrák lapnak a "Habarcs" becenévvel felruházott Richard Lugner építési vállalkozó, a bécsi operabál önjelölt "celeb-felelőse". Alig két nap van hátra, így javában folynak a biztonsági óvintézkedések a méregdrága nyakék körül.

Bécs legnagyobb bevételt hozó napja

A napokban egyébként nemcsak a dúsgazdag építési vállalkozó, hanem a bécsiek élete is az operabál körül forog: a jeles eseményen csaknem 6000 vendég vesz részt. A legolcsóbb jegy 215 euróba kerül, egy puccosabb páholyért 16 000 eurót kell fizetni, egy hatfős asztal pedig 900 eurót kóstál.

Az eseményből azonban nem csupán a Bécsi Operaház profitál: az intézmény igazgatója, Ioan Holender szavai szerint február 19-e lesz az év legnagyobb bevételt hozó napja - a hotelek, a taxisok, az éttermek és az üzletemberek is vaskos borravalókat várhatnak. A gazdasági kamara 17 millió eurónyi tiszta bevétellel számol.