Fizethetnek a paparazzók Ewan McGregornak

2004.07.07. 15:36
Ewan McGregor hétfőn bírósági pert nyert, melyet azért indított, mert lefotózták gyerekeivel nyaralás közben.
Az ítélet szerint a The Daily Record és a The Sun angol bulvárlapok, valamint Jason Fraser fotós és cége összesen mintegy ötezer font kártérítést és harmincötezer font körüli perköltséget fizethet a színésznek, írja a Guardian. A pontos összegeket nem hozták nyilvánosságra. A bíróság továbbá helybenhagyta az Eliot Press nevű francia fotóügynökség ellen tavaly novemberben hozott döntést, mely megtiltotta a fotók közlését, írja a BBC News.

Lesifotósoknak kitéve

A szóban forgó képek a sztár családjáról 2002-ben készültek a mauritiusi tengerparton. A bíróság 2003 novemberében egyszer már McGregor javára döntött az ügyben, a fellebbviteli bíróság pedig most ismét neki adott igazat.

A Trainspottinggal ismertté vált sztár érdekeit képviselő ügyvédi iroda egyik partnere, Nigel Tait elmondta, az eset ékes bizonyítéka annak, mennyire ki vannak téve az ismert emberek a paparazzóknak.

"Európai bírósági döntések értelmében a nyilvánosság előtt élő embereknek ugyanúgy joguk van arra, hogy lépéseket tegyenek magánéletük megóvása érdekében, még nyilvános helyeken is" - mondta Tait. "Néhány kliensünket rettentően zavarja, hogy állandóan falkányi fotós lohol utánuk. Mindenkinek joga van a pihenéshez, ami persze kizárt, ha az embert állandóan fotósok veszik körül."

McGregor megmondja

McGregor tavaly egyébként egy polgárpukkasztó támadást intézett a paparazzik ellen: "Lelőni azért nem, de jól meg kéne verni őket" - jelentette ki. A Heat nevű bulvármagazint pedig, mely a színész Esther Rose nevű lányáról közölt képet, McGregor egyenesen ocsmánynak titulálta.