Haknit nem vállalnak a Megasztárok

2004.06.16. 09:29
Szigorúan fogják a tehetségkutató verseny győzteseit: egyik énekes sem kap teljes gázsit, ha valamelyikük hiányzik a fellépésről. A Megasztárok születésnapi partikon és céges rendezvényeken nem lépnek fel, a koncertnaptáruk azonban így is zsúfolt.
A Megasztár énekeseit egy rendezvényszervező cég közvetíti a fellépésekre, a produkciót szerződtetők velük állnak szerződéses jogviszonyban, nem a TV2-vel - mondta el érdeklődésünkre Szondy Réka, a Megasztár produkció sajtóreferense. A felkérések közt azonban a TV2 szelektál, és erre szükség is van, mert olyan mennyiségű megkeresés érkezik, hogy fizikailag sem volna lehetséges mindet teljesíteni.

"Olyan rendezvényeket részesítünk előnyben, ahol az énekeseink nagy koncerteket tudnak adni, és lehetőleg csak ők lépnek fel." - mondta el a válogatási szempontokról Szondy Réka. Ami azonban fontos: a Megasztárok sem diszkóhaknit, sem playback fellépéseket nem vállalnak. "Csak valódi műsort adnak, vagy a zenekarral, vagy - ha a technikai vagy anyagi feltételek erre nem megfelelőek - akkor a zenekaruk nélkül, de egy biztos: az ének soha nem playback". A fellépőket természetesen nem csak "csomagban" lehet rendelni, sok esetben kikötik a megrendelők, kik azok, akiket mindenképp várnak, de az is előfordul, hogy csak bizonyos számú döntőst kérnek, vagy akár egymagában szeretnék felléptetni valamelyiküket. Az azonban az elmondottak alapján egyelőre biztos, hogy zártkörű céges partikon vagy születésnapi zsúrokon még egy ideig nem találkozhatunk a Megasztárokkal a pódiumon.

Mindenki egyért

A sajtóban többször is szó volt már arról, hogy Oláh Ibolya sokszor nem jelenik meg a fellépéseken, vagy az utolsó pillanatban mondja le őket. Emiatt azonban társai is bűnhődnek, mert ilyenkor ők is csökkentett gázsit kapnak. "Sajnos a gázsilevonás bevett dolog a zenei világban: a megasztáros társaság közös fellépéseikor együttesként működik, és természetes, hogy az együttes egyik tagjának hiányzásakor nem fizetnek teljes fellépési díjat a többieknek sem" - állítja a sajtós.

Az ismertséget biztosítják

Úgy tűnik, hogy az énekeseket nem fogja igazán szorosan a csatorna: Tóth Veronika, a győztes például saját szíve jogán döntött úgy, hogy nem Pierrot menedzselésével készíti el első lemezét. "Mi azt vállaltuk, hogy az ismertséget biztosítjuk számukra, partnerünk, a Sony Music pedig azt, hogy megjelentetik a győztes lemezét. Ez azonban nem jelenti, hogy mi bármilyen stílusba kényszerítenénk bele bárkit is, a Sony szerződését sem kellett módosítás nélkül elfogadnia a győztesnek. Veronika is szabadon dönthetett úgy, hogy Pierrot helyett inkább Cserháti Zsuzsa stábjával szeretné elkészíteni az első lemezét, de ebből soha nem volt köztük feszültség."

A versenyből megismert énekesek még nyár végéig járják az országot, hetente legalább két fellépésen találkozhatnak velük rajongóik. "Mi mindent megteszünk azért, hogy a vetélkedőműsor véget érése után is biztosítsuk számukra az ismertséget, de persze, ha lejár a szerződésük és teljesen a maguk lábára állnak, onnan már mindenkinek magán múlik majd, hogy mennyire ügyes." - vázolta a már nem is oly távoli jövőt Szondy Réka.

A Velvet megkereste a Megasztár-koncertek rendezvényszervezőjét is, ő azonban semmit nem kívánt hozzáfűzni a cikkben foglaltakhoz. Így azt sem sikerült megtudnunk, mennyit kérnek a fellépésekért a Megasztárok, és mit tehet a megrendelő, ha nem azok az énekesek jönnek el a koncertre, akiket várt.