horoszkóp

Tűz, vágy, Megasztárok a beachen

dns
2005.06.23. 11:55
Mujahid Zoli első lemezének megjelenése alkalmából az első Megasztár-széria krémje gyülekezett a beachen. Galambos Dorina a türelemről beszélt, Szabó Leslie menyasszonya esküvői meghívókat osztott, a gödőllői koncertjéről érkező Tóth Vera pedig Mujahid Zolit ölelte meg a fotósok kérésére. Tóth Gabi Palcsó Tamást várta, mint Godot-t.

"Egyet megtanultam: ebben a szakmában a türelmetlen emberek nem mennek semmire, a sikert ki kell várni, nem jön az soha hamar" - mondta érkezésekor Galambos Dorina. Tanítását éppen hogy fogtuk, mert másodpercekkel előbb ért véget az agyaggalamb-lövészet a fűben, amelyik nagyobb zajszennyezettséget okozott, mint az alsóörsi tülkös Harley-felvonulás.

Pálmafa, Duna, esküvői meghívó

A Magasztárok a Copacabana Beachen gyülekeztek Muhajid Zoli Tűz és vágy című lemezének bemutatójára. A Rio híres strandjáról elnevezett szórakozóhely semmiképp nem hasonlított a névadójára, a bejáratot az Árpád híd alatt találtuk, majd egy sötét folyosón kellett végigsétálni a nyugágyas terasz felé. A szerencsések, akik a hídon közlekedő villamossal egyidőben tudnak egy szinttel lejjebb az alagúton átvágni, úgy érezhetik, David Lynch hangmérnöke tervezte meg a tripjüket.

Tekintse meg képeinket!
Ennél több illúzióra amúgy sincs lehetőség, a pálmafákkal körülvett bár mellett a mocskos Duna folyik, a falakra szerelt tükrök pedig nem előnyösen torzítják az alakot. Szerencsére azonban a rendezvény zártkörű volt, így a hely hangulatához illő strasszos-műkörmös lányok, atlétás fiúk társaságát nélkülözhettük, fogyasztási szokásaik köré szervezett beszélgetésüket bossapop aláfestéssel sem kellett hallgatnunk.

Megérkezett viszont Szabó Leslie a menyasszonyával, aki bordó tüll tasakból esküvői meghívókat vett elő és szétosztotta a volt döntősök között. Ezután Dorina a testsúlyáról folytatta a beszélgetést, majd a nyári koncertjeiről kérdeztük. "Legutóbb egy suli udvarában léptem fel. Úgy vettem észre, ők a célközönségem. Nagyon lelkesek, velem éneklik a dalaimat" - mondta Dorina hozzátéve, ő is hasonlóan tesz órákon belül a Velvet Revolver koncerten. "Megyünk Barnabással, nagyon várom már" - mondta és a pulthoz sietett.

Dér Heni, Barbie, dedika

Gintonicot kínáltak, de a legtöbb vendég koktélozott. Köztük az aranyszínű sminket viselő Dér Heni, akiről egy éve nem jelent meg semmiféle hír. "Kicsit visszavonultam. A Mega után hazautaztam Jugoszláviába, elvégeztem a középiskolát, idén érettségiztem. Pénzügyi és gazdasági vonalon szeretnék továbbtanulni, felvételiztem az egyik egyetemre. Ha nem vesznek fel, nem tragédia, úgyis nemrég elkezdtem dolgozni a lemezemen" - mondta a lány, akit az első széria idején még frappáns Bakács Tibor Settenkedő egyszerűen úgy határozott meg, mint maga a pop. "Maradok is a popnál és az R'n'B-nél. Saját dalaim lesznek" - mondta Dér Heni, majd a megasztáros könyvet író Aczél Gergő asztala felé indult.

Helyére egy szőke kislány érkezett rojtos Barbie-s pólóban, amelyhez hasonlót riporterünk is szívesen viselt 6 éves korában, csak Miss Röfisben, mert neki ő volt akkor a női példaképe. A kislányt azonban látszólag nem hatotta meg a párhuzam. Mujahid Zolit annál inkább a lemezének eddigi sikere.

"Úgy kezdődött, hogy depressziós voltam" - vett nagy levegőt az énekes, akit dedikálás közben szólítottuk meg. "Az az igazság, hogy nem kaptam valami sok lemezajánlatot. Tavaly ősszel aztán abba is hagytam a zeneszerzést, mert úgy láttam, nincs értelme. Közben persze az egyetemet végeztem, és időnként fellépni jártunk Schmidt Barbival és Kandech Evelyne-nel, de január volt a mélypont. Tavasszal aztán mégis folytatni kezdtem a zenélést, és mit tesz az élet, kaptam egy telefont, hogy csináljunk egy lemezt. Nem lehetett bírni velem, annyira örültem" - mondta Mujahid Zoli, aki néhány szerzőtársával együtt saját dalait jelentette meg, amelyek nagy része inkább pop, mint jazz. "A jazz zenészek érvényesülése a legnehezebb" - adott magyarázatot erre, majd a kivetítőn az első klipjét kezdték vetíteni, bár ezt a naplemente előtt még nemigen volt esély látni.

Gyorsulás, Palcsó Godot

Klikk a képre!
"Nagyon gyorsan kellett elkészíteni a klipet, de máris játsszák a Viva csatornán. Ismét felgyorsultak az események, mint a Megasztár idején" - mondta Mujahid Zoli, majd üdvözölte a Tóth lányokat. A tévéstábok ezt látva megkérték a gödöllői koncertjéről befutó Tóth Verát, hogy barátságát demonstrálandó gyorsan ölelje is át az énekest. Vera engedelmeskedett, Mujahid Zoli édesanyja ezalatt a Tóth lányok egységesen fehérbe öltözött szüleihez ült le. Palcsó Tamásról beszélgettek, akit Gabi vár, "mint Godot-t", de nem tudni, mikor jön.

Majd a családban két napja született ikerpárról készült fotókat néztük meg, akiknek Tóth Vera a keresztanyja. "Még az is lehet, hogy ők lesznek az utánpótlás a Megasztárban" - nevetett Tóth apuka. Palcsót pedig továbbra is várták.

Mujahid: Első vallomás
Az album a Malibu Records gondozásában jelent meg, ez a cég első kiadványa. Az album legtöbb dalát Mujahid Zoli szerezte, társzerzői Szabó Marci és Závodi Gábor voltak. Az album első kislemeze a Tűz és vágy című dal, amelyikhez néhány héttel korábban klipet forgattak.