horoszkóp

Stúdióba vonultak a Megasztárok

2004.07.14. 12:48
A megasztárok lemezrögzítési munkamódszerei eltérőek ugyan, de négyüknek már egészen biztosan megjelenik első albuma. Szeptembertől novemberig várható a Megasztár-lemezdömping.

Tizenkét dal Pierrot segítségével

Tekintse meg képeinket!
Nagy Edmond lemezfelvételei augusztusban kezdődnek, miután visszatér Amerikából, ahol Ganxsta Zolee új lemezének egyik dalában szerepel Elvisnek maszkírozva.

Pierrot segítségével veszi fel albumát, melynek dalai már gyakorlatilag elkészültek. Edmond megosztotta velünk, hogy 12 dalt terveztek a lemezre, melyen többek között közreműködik Éry Balázs, a Megasztár állandó zongoristája. A várható megjelenés november vége, december eleje.

Album kérdőjelekkel

Gáspár Laci éppen mostanában fejezte be demófelvételeinek rögzítését. Mint megtudtuk, hamarosan "élesben" is felveszik a dalokat, de nem kizárt, hogy más közreműködőkkel. "Egy már biztos: a basszusgitáros személye" - mondta el érdeklődésünkre Laci, és találgatásainkat megelőzve elárulta, ezt a pozíciót ő maga tölti be. Kétséget kizáró továbbá a lemezkiadó és a producer személye, aki Király Tamás. A te albumod fölött is Pierrot fog bábáskodni? - szegeztük neki a kérdést, mire Laci elmondta, hogy ilyen hírekről nem tud.

Az album körül tehát még van néhány kérdőjel, annyi azonban már biztos, hogy a dalok fele saját szerzemény, lesz közöttük egy slágeres külföldi, és egy olyan dal is, amit Laci gyakran énekelt (feltehetően egy Máté Péter-nóta).

A stúdiófelvételek rögzítése a napokban kezdődik, ám Laci körül nem áll meg az élet: miközben lemeze készülget, felújítja lakását, vezetni tanul és természetesen eleget tesz a megasztáros fellépéseknek is. Az album szeptember végére várható.

Még semmi sem biztos

Schmidt Vera megkeresésünkre jelezte, hogy majd csak akkor szeretne beszélni lemezterveiről, ha már minden konkretizálódik. Mint elmondta, egyelőre "csak dolgozik rajta, hogy legyen egy saját albuma". Nem erősítette meg azon híreszteléseket, miszerint demófelvételei készülnének. "Ha lesznek újabb fejlemények, úgyis tudni fogja mindenki" - jelentette ki biztatóan.

A közreműködők kiléte még titok

Tóth Vera lemezének felvétele július 12-én kezdődött, és ha minden a tervezett ütemben halad, augusztus közepéig tart majd. Vera hivatalosan még nem vonult stúdióba - egyelőre még az alapokat veszik fel - ennek ellenére szinte minden nap bejár, mert mint mondja, látni szeretné, hogy folynak a munkálatok. "Persze, hogy mindent figyelemmel akarok kísérni, hiszen ez életem első lemeze" - magyarázta az év hangja.

A feléneklés mintegy másfél hét múlva kezdődik. Onnantól kezdve Vera három hétig nem áll színpadra. "Ezúton is elnézést kérek mindazoktól, akiknek csalódást okozok majd, de amíg a lemezt készítjük, nem vállalhatok fellépéseket, mert nem tudnék száz százalékig odafigyelni. Azért sem merem bevállalni a színpadi szereplést, mert félek, hogy be fogok rekedni" - jegyezte meg Tóth Vera.

Kizárólag új dalok szerepelnek majd az albumon: a Cserháti Zsuzsa- és Charlie-dalokat is jegyző Horváth Attila írja a szövegeket, a zenei részért pedig László Attila felelős. Vera a Velvetnek elmondta, a dalok műfaji szempontból és intenzitásukat tekintve is igen széles skálán mozognak: jazz, funky, soul, groove alapokkal. "Hallgatható lemez lesz, ami szerintem megállja majd a helyét. A szövegek az élet dolgairól szólnak majd. A közreműködők kiléte viszont még titok" - hagyott nyitva egy kérdést a megasztár. Az album várható megjelenési időpontja szeptember 6-a.

Egy sima, egy fordított

Klikk a képre!
Oláh Ibolya július végén vonul stúdióba - mondta el a Velvetnek Novák Péter, aki amellett, hogy az albumon egy duett erejéig maga is feltűnik, a szövegírástól a művészeti vezetésig szinte valamennyi poszton teljesít majd. "Egy sima, egy fordított album lesz Ibolya lemeze, olyan értelemben, hogy új dalok és feldolgozások váltják egymást. A feldolgozások szerepeltetésével a közönség igényét szeretnénk kielégíteni. Valamennyi Presser Gábor-dal: az LGT-s korszakból vagy szólólemezekről. Itt a valódi főnök maga Gábor, mindannyian nagyon sokan tanulunk tőle" - jellemezte a lemez készülésének körülményeit a zenész.

Az új dalok zöme Novák Péter nevéhez fűződik, de akad olyan szám is, amit Ibolya írt. A lemez műfaja behatárolhatatlan, "ha jellemezni kell, az a legjobb szó rá, hogy sokszínű, abból az energiából fakad, ami a csajsziból sugárzik" - jegyezte meg Ibolya mentora.

Oláh Ibolya a mintegy 3-4 hetes munkálatok idejére nem vállalt fellépést, az album megjelenési időpontja október elseje.