horoszkóp

Tóth Vera szerint Friderikusz unottan zsűrizik

2008.10.17. 15:05
Tóth Vera "kötelező jelleggel" nézi meg minden alkalommal a Megasztárt 4-et. Nagyra tartja a mostani zsűri tagjait, de nem őket ültette volna oda. Az énekesnő az építő jellegű kritikát hiányolja, amit ő az előző zsűritől megkapott. Pély Barna nem szeret a Megasztárról beszélni, Pierrot-t pedig annyira nem érdekli, hogy eddig egy adást sem látott.

Már a Megasztár 4 selejtezői során nagyon megosztotta a zsűri teljesítménye a közvéleményt. Amióta Friderikusz Sándor is csatlakozott az eredetileg három tagú csapathoz, még jobban felhördültek a nézők, és nem értik, miért pont ezek a celebek foglalhatták el az ítélőszékeket. A Velvet megpróbálta elérni a korábbi zsűritagokat, hogy meséljék el, milyen véleménnyel vannak utódaikról. Pély Barna kijelentette, hogy nem hajlandó a Megasztárról nyilatkozni, Pierrot pedig sajnálattal közölte, hogy mindeddig egy részt sem látott a mostani szériából, éppen ezért semmi érdemlegeset nem tud mondani.

A 2004-es Év Hangja, azaz Tóth Vera viszont szakmabeliként és a Megasztár egykori versenyzőjeként is készségesen kifejtette véleményét a tehetségkutató negyedik évadának zsűrijéről:

“Nem lehet véletlen, hogy ilyen színes egyéniségekből válogatták össze a zsűrit. Nekem ezzel kapcsolatban kissé vegyes érzelmeim vannak, de elfogult is vagyok, hiszen természetes, hogy a régi zsűri közelebb áll a szívemhez. Friderikusz stílusa biztosan furcsa a nézők számára – nekem lekezelőnek tűnik, mintha nem érdekelné ez az egész. De ezt meg lehet szokni, Bakács Tibor Settenkedő sem a megszokott módon zsűrizett, mégis sokak kedvence lett a végén" - mesélte, aztán azt is megosztotta velünk, hogy Eszenyi Enikőt mennyire szereti: bitang tehetséges színésznek és rendezőnek tartja, és úgy gondolja, hogy ő teljes joggal ül az ítélőszékben. Fenyővel kapcsolatban vannak problémái:

“Fenyő Miklós egy konkrét stílust képvisel. Nekem olyan földhöz ragadtnak tűnik. Mester Tamást is nagyon jó zenésznek tartom, de Fenyő és Mester helyett mást is el tudtam volna ott képzelni. Persze, ez nem megy olyan könnyen, hiszen nem választás kérdése a dolog: sok olyan szakmabeli volt, akik nem vállalták el a Megasztár 4-ben a zsűri szerepét.”

Tóth Vera azt is elárulta, hogy több dologban nem értett egyet a zsűrivel: “Akadt a versenyzők között, aki nagyon hamisan énekelt, mégis az egekig magasztalták, Soniát pedig - aki szerintem nagyon jól csinálja a dolgát – ki akarták ejteni. És ott volt Németh Patrícia, aki nagyon rossz egészségi állapotban élte meg első döntőjét, rossz közérzete miatt hányingert érzett, ami rámehetett volna az előadására, hisz az éneklés előtti pillanatban is kérdéses volt, hogy fel tud e menni a színpadra. Állítólag ígértek egy reklámblokkot a produkciója előtt, ami elmaradt. Egy kicsit össze szerette volna szedni magát, ha időt nyer, de erre nem kerülhetett sor. Fridi aztán visszaküldte szegényt a kaszinóba dolgozni, pedig a helyzethez képest remekül teljesített.”

Az énekesnő leginkább az építő jellegű kritikát hiányolta, az elmúlt adásokban nem hallott egyet sem, pedig szerinte ez lenne az egész a lényege. “Nálunk annak idején a Megasztár egy három hónapos gyorstalpaló volt, a zsűri építő jelleggel funkcionált. Fenyő Miklósnak jók a kritikái, de nem tudtam eddig sok mindent tanulni belőle, talán a döntőkön már más lesz.”