horoszkóp

Kétszáz sikító csaj az utolsó Megasztár-bulin

2005.04.20. 14:48
Bálint Ádám a nyári turnéról beszél, Pflum Orsi az örökbefogadott kutyájáról, Pál Tamás és Boogie vasalt csirke mellett gyakorol. Az utolsó New Orleans Music Club-beli Megasztár-koncerten a rajongók hangereje alapján már képtelenség kiszűrni, ki a kedvenc.

"Tizenkétezer jegy kelt el a végső döntőre, elképesztő. Állítólag a Paul McCartney-koncertre sem kapkodták el ilyen gyorsan" - mondja Bella Levente az öltözőből kivezető folyosón, és lassan svenkeli a tömeget a tánctértől az erkélyig, amelyik az utolsó New Orleans Club-beli Megasztár partira gyűlt össze. "Biztos a médialefedettség az oka" - mosolyog, majd a mellette álló cserepes pálmafa mögül valaki jegyzetfüzetet nyújt át neki azzal a kéréssel, hogy Blankának írja alá.

Nyári turné és nyári hőség bent

Tekintse meg képeinket!
A koncert kezdetéig még bőven van idő, ám órák óta változatlan hosszúságú a Nagymező utca végétől a klubig nyúló sor. A ház elé két autó érkezik, az egyikből tinik szállnak ki, a másikból Bálint Ádám. "Kedvelem őket, komolyan mondom, szívesen beszélgetek bárkivel. Nem zavar az sem, ha fotóznak, mert nem pózolok" - mondja az énekes. A köré gyűlt három lány mosolyog, de riporterünkre pikkelnek, amiért kérdéseivel elvonja tőlük a kedvencüket. "Mégis úgy alakult, hogy őszig nem játszom a Volt egyszer egy csapat című darabban, mert a nyári turnénké lesz az elsőség. Az nem haknisorozat lesz, hanem profi módon felépített koncertek, amelyekre már most is sokat készülünk" - árulja el Bálint Ádám, mielőtt felmenne az öltözőbe.

Ezután néhányan Pflum Orsit is megállítják egy autogramra. "Megfigyeltem, ma minden megasztáros lány neccharisnyát vett föl" - súgja felfedezését egy lány a barátnőjének, amíg mi Pflum Orsival beszélgetünk. "Szeretnék az ismertséggel jó ügyek mellé állni. Nemrég például meghívtak a MiniMenhely Alapítvány egyik találkozójára, amely a sintértelepi állatok mentésével foglalkozik. Jelképesen örökbe is fogadtam egy kutyát, Sziszkónak hívják. Kár, hogy a többiek nem tudtak eljönni" - mondja az énekesnő. "Nagyon sűrű a program, és óriási a hajtás a döntő előtt. Ma már lecsuklott a fejem a karosszéken ülve. Bárhol el tudnék aludni" - mondja Kovács Tímea - valóban neccharisnyában - de a fáradtság nyomai sem láthatók az arcán.

Szép volt, Dani

A közönségén sem, pedig órák óta egyhelyben állnak. A tánctér már megtelt, de még mindig érkeznek egyre többen, egyre fiatalabbak. A pultnál rotációban rendelik az arany tequilát ásványvizzel. "A levegő páratartalma a tropikáriuméra hasonlít" - szól egy hang. Az öltöző földszinti bejárata előtt még nagyobb tömeg koncentrálódik fehér papírokkal. Torres Dani ugyanis feltűnt és dedikál. Egy kamera veszi, ahogy rendelésre Diának ír üzenetet, miközben többen a "szép volt, Dani" félmondatot skandálják az előző szombatra utalva. A konyhában ez alatt Gál Csaba Boogie és Pál Tamás gyakorol egy dalt gitárral, a pincér köztük oldalaz két tál vasalt csirkével. A biztonsági őr pedig Torres Dani elé áll, hogy a színpad felé el tudjon indulni. Kezdődik a koncert. Az énekesek repertoárja szinte ugyanaz, mint a korábbi keddi koncerteken, és a síkítás erőssége is a régi.

"Most már képtelenség a hangerő alapján kiszűrni, melyik srác a kedvenc, egyformán rajonganak mindegyikért" - mondja Bella Levente állandó műsorvezető a pódium mellett. "Ma alig hallottam a zongorakíséretet, annyira hangosak voltak, nagyon kellett koncentrálnom a zenekarra. Nagyon feltölt ez a néhány perc, amit a színpadon töltök, leírhatatlan érzés, amikor látom, hogy éneklik velem a dalomat"- kapcsolódik be Kósa Ivett.

Befutók és kint állók

Klikk a képre!
A háttérben a sötét folyosón Caramel járkál fel-alá, és ásványvizet iszik. "Szó sincs arról, hogy izgulnék, hanem alig várom, hogy felléphessek végre. A legjobb az, amikor saját dalt adhatok elő" - magyarázza, miközben a Paradise Cityt dúdolja, amit Tóth Gabi énekel a színpadon. Később ő is dedikál Blankának a pálmafa alatt.

"Azt hittem, Palcsó Tomi a biztos befutó, de most látom, a még versenyben lévő másik kettőre is úgy tapadnak, mint a légypapírra" - kommentál egy anyuka, azon kevesek egyike, akik a pubba is bekísérték a gyereküket. Többen inkább azt a megoldást választották, hogy az utcán állva türelmesen várakoznak. Éjjel tizenegy órára tekintélyes sorfal alakul ki a hozzátartozókból. Értünk nem jött senki, csendben távozunk.