horoszkóp

Tömeghisztéria és csípőmozgás a Megasztár-partin

2005.04.06. 12:31
Kovács Timit rajongói várják az öltözőnél, Bartók Eszter a nyári turnéra gondol, Bella Levente dalokat ír, Tóth Gabi elrohan. Bálint Ádám pezsgőt kap a rajongójától, és előadja Tarkant, melynek hatására archoz szorított kézzel sikítanak a tinik. A Megasztár keddi esti koncertjén jártunk.

"Amikor gyülekszünk, mindig a hátsó bejáraton jövünk be, de pár perce kinéztem az utcára, és már a Nagymező sarkáig állt a sor" - mondja Kovács Tímea két órával a Megasztár keddi koncertje előtt a New Orleans Music Club egyik boxánál állva. "Szabad asztal régóta nincs, hetekkel ezelőtt lefoglalták az összeset a mai estére"- mondja egy fotósnak a pincér. Elvégre a Forma 1 Magyar Nagydíjra is júniusig lefoglalják az összes belvárosi szobát.

Farmer, smink, kamerák

Tekintse meg képeinket!
Kovács Timi a pódiumhoz siet, hogy üdvözölje a beálló zenekar tagjait, majd riporterünk előtt törve az utat az emeleti öltözőbe indul. Ezalatt két biztonsági őr nyitja a bejárati ajtót, és hogy gyorsabban haladjon a sor, a közönség 2500 forintot készít ki, és azzal a kezében tolakodik az ideiglenesen felállított pénztár felé. A célkorosztály 13-25 éves, 86 százalékban lányok, egy részük jellegzetesen háromnegyedes farmert, rövid topot, és antracitszínű sminket visel.

"A Megasztár színpadon nem igazán tudtam elengedni magam a kamerák miatt. Mindig arra gondoltam, ezt a produkciót milliók láthatják. Az itteni színpadon otthonosabban érzem magam" - mondja Kovács Timi, leveszi a kabátját és kérésünkre a rutinjáról beszél. "Három évig egy óceánjáró hajón dolgoztam. Ez egy átmeneti időszak volt, rengeteget tanultam. Néha még most is hiányzik, de főleg az akkori együttesem. Amikor tél van, akkor is sűrűbben vágyom vissza, főleg, hogy a tengerparton lógathassam a lábam" - mosolyog az énekesnő, akinek erre még sokáig nem lesz módja.

"Ma délután átgondoltam, milyen pörgés vár ránk a nyáron" - kapcsolódik be Bartók Eszter, akiről a tehetségkutató legutolsó döntőjében határozott úgy a zsűri, nem folytathatja a versenyt. "Azóta a legtöbbször azt kérdezték meg tőlem, miért Edmondot választottam partnernek a duetthez. Emberek vagyunk, nem hozhatunk mindig tökéletes döntéseket" - teszi hozzá Bartók Eszter csalódottság nélkül, majd kollégája arra kéri, dedikálja a tükrös öltözőasztalra kikészített bögréket.

Palcsó-beosztás, vodkanarancs

"Úgy vettem észre, a közönség szeretete nem sokban múlik azon, ki mikor esik ki a versenyből" - mondja Kósa Ivett, az első kieső, aki arany színű filctollal írja alá a fekete bögréket. Az öltöző előtti folyosón két tízévesforma lány várakozik, hogy dedikáltathassa megasztáros ereklyéit. "Én még megvárom a Tomit, múltkor te vártad meg" - jelenti ki az egyikük, gyanúnk szerint Palcsóra utalva, és barteralapon kiosztja a feladatot barátnőjének, hogy közben foglaljon helyet a színpad környékén.

A koncert kezdete előtt egy órával a tánctéren már nincs hely, sem a karzaton. A tinik sört vagy vodkanarancsot isznak, a koktélos pultnál nem áll sor. A légkondicionálás esetleges, riporterünk inkább visszatér a backstage-be. "Már alig tudtam bejönni, és akkor valaki leállított és adott nekem egy pezsgőt. Annyira kedves. A születési évemben készült" - mutatja Bálint Ádám a piros szalaggal átkötött fadobozt. Utána Bella Levente is belép a szobába, és puszival üdvözli a fiúkat is. "Már egy csomó dalom kész" - újságolja a saját szerzeményeire utalva, amelyekkel a maradék szabadidejében foglalkozik.

"Ez a fajta figyelem, amivel most megtisztelnek az emberek, addig ilyen intenzív, amíg tart még a műsor és a nyári turné. Ezt az időt kell kihasználni arra, hogy alkossak is" - avat be Levente, majd Boogie érkezésekor a könnyűzenei közízlésről kezdünk beszélni. "A rádiók csak az egyszerű dalokat hajlandók játszani. Amit mi csinálunk, az egy partizánharc" - nevet Bella Levente. A Velvet ezután Tóth Gabit is igyekezne megszólítani, de az énekesnő ezt olyannyira zokon veszi, hogy szó nélkül elrohan, és becsapja maga után az ajtót.

Szipka, dekoltázs, Beatles-hatás

Tekintse meg képeinket!
A feszültség odalent még inkább mérhető. Az élelmesebb rajongók a színpad szélére ültek, 178 centis riporterünket egy mélyen dekoltált tini utasítja arra, álljon arrébb. "Nem ezért jöttem ide órákkal ezelőtt, hogy ne lássam a Leventét" - idegeskedik a lány, és cigarettáját műanyag szipkába teszi. "Legközelebb erősebb mikrofonnal kell készülni, olyan hangosan sikítotok" - viccelődik Bella Levente az est konferansziéja, és színpadra szólítja a döntős énekeseket, akik számára egy biztonsági őr tartja üresen az átjáró folyosót. Pflum Orsi az egyetlen, aki nem tudott eljönni.

A rajongói decibelekből kitűnik, a legnépszerűbb énekesek Palcsó Tamás, akinek kockás golfpulóverét a Csengetett Mylord Teddy-karaktere ihlette, valamint a hangzavar alapján holtversenyben Caramel és Torres Dani. Elsőként az első széria Csillagdalát adja elő a csapat, majd Levente egymás után konferálja fel az énekeseket, akik az eddigi döntők során előadott dalaikkal készültek. De mielőtt a pódiumra érnének, megállítják őket egy-egy home-fotóra, és autogramra. "Hát ez őrület" - kommentálja Bálint Ádám sokat vitatott Tarkan-feldolgozását és csípőmozgását a szipkás lány. A rajongók archoz szorított kézzel ordítanak, mint a hatvanas években készült Beatles-koncertfelvételeken, és többen így is maradnak másfél-két órán át.