Caramel csak jövőre költözhet új lakásába

2005.05.03. 11:13
Még építik a Megasztár Év hangjának tízmillió forintos nyereményét; az újpesti garzonlakásba Caramel előreláthatólag a jövő év februárjában költözhet be. A tavalyi széria énekesei nem kaptak értékes nyereményeket a TV2-től, de a hazai körülményekhez képest rengeteg lemezt adtak el.

A tavalyi szériához képest a 2005-ös Megasztár győztese több nyereményt vehet majd át, de egyelőre nem biztos, mikor. A TV2 ígérete szerint Molnár Ferenc Caramel egy öröklakáshoz jut az újonnan épülő Napliget lakóparkban, amely a főváros IV. kerületében található a Dunától néhány méterre az Auchan bevásárlóközpont szomszédságában.

Kis garzon jövőre

A lakópark egy honvédségi laktanya közelében épül, de a komplexum honlapján nem jelzik, mikor adják át. A honlapon annyit jeleznek, a 300 lakásos, háromszintes épületben eddig összesen 14 lakást adtak el. A beruházó Benefit értékesítési iroda munkatársa szerint az adatok változtak azóta, de annyi biztos, a lakások nagy része még eladó. Az ingatlanok alapterülete átlagosan 50-90 négyzetméter, eladási áruk pedig 13-24 millió forint.

Lóránt Gergő a TV2 PR és marketing osztályának vezetője lapunknak megerősítette, hogy Molnár Ferenc Caramel egy 38,43 négyzetméteres garzonlakásba költözhet majd be, amikor a lakópark elkészül. Az intézmény honlapján ez a listán szereplő legkisebb ingatlant, amit 10 millió 900 ezer forintért kínálnak. "A lakás egy világos 30 nm-es amerikai konyhás nappalival épül, ami hatalmas zöld parkra ad kilátást" - tudtuk meg Gyulay Anettől, a Benefit ügyvezetőjétől.

"A lakóparkot az év végén adjuk át, majd 1 hónapon belül lehet beköltözni. Caramelnek lehetősége van - mint minden lakónak - a számára leginkább tetsző burkolóanyagokat és szaniterek, a falak színeit kiválasztani" - pontosított a Benefit értékesítési iroda ügyvezetője."Caramel ezen kívül egy full extrás Suzuki Swiftet kap majd, amelyet a Megasztár május 14-i szabadtéri koncertjén vehet át"- tette hozzá a Magyar Rita, a Megasztár sajtófőnöke. A Suzuki.hu árlistája szerint az autó legalább 2 millió 250 ezer forintba kerül, a kategória legdrágább teljes felszereltségű autója 3 millió 350 ezer forint.

Tóth Vera különautója és cédéje

Ez az első eset, hogy a Megasztár győztese a lemezszerződésen kívül lakást is kap, az első széria győztese, Tóth Vera nyereménye ennél szerényebb volt. A Weltauto ugyan egy Volkswagen Borát ajánlott fel a 2004-es év hangjának, de ez leginkább akkor került gyakran szóba, amikor február elején Kandech Evelyne jogosítvány nélkül kipróbálta, és kárt tett benne. "Az autót a Megasztártól függetlenül ajánlotta fel a cég. A balesetet követően egy másik autót kaptam. A korábbi piros színű volt, ez ezüst" - pontosított Tóth Veronika.

Az első szériát illetően a tehetségkutató hatása a lemezeladásokban követhető nyomon. A vereny után még biztosnak tűnt, hogy Tóth Veronika Pierrot-val dolgozik majd az első anyagán, de időközben úgy határozott, producert vált, és Sony kiadóval folytatja a munkát abban a reményben, hogy ezáltal a lemez inkább a saját ízlését tükrözi majd. "Szerencsére ebből nem lett személyes probléma Pierrot és köztem, később el tudtuk simítani az akkori konfliktust" - mondta Tóth Vera, akinek Ébren álmodom című albuma aranylemez lett, vagyis több mint 15 ezer példányt adtak el belőle.

"Számomra ez nagy öröm. Egyrészt azon a zenei piacon, ahol a mulatós zenét tudják leginkább eladni, sikert ért el a lemez. Másrészről nem csupán azok ismerik a cédét, akik megvették, számításba kell venni azt is, hogy a cédéket rengetegen másolják" - mondta az énekesnő.

Gáspár Laci és Oláh Ibolya platinalemeze

A lemezeladások számadatai alapján Tóth Veránál sikeresebben debütált Gáspár Laci és Oláh Ibolya, akik mindketten platinalemezt kaptak, vagyis kiadványukból több mint 30 ezer darab kelt el a hazai boltokban. A tehetségkutató legutolsó kiesői még egy kvázi versenyen indulnak. A Magyar Hanglemezkiadók Szövetségének (Mahasz) jelölte őket a 2005-ös Fonogram díjra az év hazai popalbuma kategóriájában, amelyikben a szakmai zsűri szavazatai alapján a Club 54 Még egyszer, a Chrystal Trilógia, és Zsédenyi Adrienn Zséda-Vue című lemeze is szerepel.

Gáspár Laci első slágere, a tavaly ősszel megjelent Hagyd meg nekem a dalt az év hazai dala címért is verseng. Az év felfedezettjei között azonban több megasztáros énekest is jelöltek. Győzike unokaöccsén kívül Oláh Ibolyát, Tóth Verát, és a Gold Record lemezkiadóval szerződött Szabó Leslie-t is.

A 2004-es tehetségkutató döntős énekesei összességében sikeresen vették fel a versenyt a hazai csapatokkal. A lemezeladásokat összegző, a tavalyi évre vonatkozó Mahasz slágerlistáján a harmadik helyen szerepel Oláh Ibolya Egy sima, egy fordított című albuma (az énekesnőt a Nox előzte meg), Gáspár Laci pedig a Megasztár válogatáslemezét megelőzve a 6. helyen áll. Tóth Veronika helyezése kevésbé előkelő, az Ébren álmodom című kiadvány a 39. helyen áll, Szabó Leslie Van hova és van miért című albuma pedig a 85.

Második lemez és a ritkaság

A tavalyi Megasztár sikeres felfedezettjei közé tartozik Galambos Dorina is, akinek Instant Nő című albuma idén februárban jelent meg, de egyelőre hiába kerestünk a Mahasz toplistán. A többiekről még nincs hír, ugyanakkor az első szériából Oláh Ibolya a második lemezének elkészítésére is lehetőséget kapott. Az énekesnő ismét Novák Péterrel és Presszer Gáborral dolgozik majd együtt, és előreláthatólag ősszel vonul stúdióba.

"Épp ma került szóba az is, hogy készíthetnék még egy lemezt, de szeretnék elég időt hagyni rá, az elsőt ugyanis nagyon feszített tempóban vettük fel. A producerem szabad kezet adna nekem a második anyagnál, eldönthetem, kivel szeretnék dolgozni. Óriási szerencsém van, ez ritka Magyarországon"- mondta Tóth Veronika.