Eltűntek Szőke Gabriella értékei a szilveszteri baleset után, állítják az áldozat családtagjai. Nyoma veszett a mobiltelefonjának, ékszereinek és egy nagyobb pénzösszegnek is. A rendőrség nyomoz, a hozzátartozók a baleset helyszínén kutatnak.
Újévkor még nem hiányzott semmi

Forrás: Tv2.hu
Az áldozat féltestvére, Krisztián január 1-én beszélt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRfk) egyik munkatársával, aki arra kérte őt és a lány többi hozzátartozóját, január 5-én menjenek el a kapitányságra, és vegyék át Gabriella értékeit: tetemes mennyiségű készpénzt, mobiltelefont, ékszereket.

5-én azonban már szó sem volt ékszerekről és készpénzről, mondták Gabriella hozzátartozói a Délmagyarországnak. A rendőrségen mindössze a lány fellépőruháját, ruháit, táskáját, piercingjét és igazolványait vehették át, valamint egy ezüst karláncot. Hiányolták a lány többi ékszerét, a telefonját, a bankkártyáit, a pénztárcáját és a határidőnaplóját. Érdeklődésükre, hogy mi lett ezekkel a tárgyakkal, annyi választ kaptak, hogy a rendőrök mást nem találtak az autóban és környékén.

A rendőrség szabály szerint járt el,

mondta a Velvetnek Tuczakov Szilvána, a CSMRfk szóvivője. Az autót és környékét a rendőrség hatósági tanú jelenlétében vizsgálta át, a talált tárgyakat jegyzőkönyvbe vették, majd visszaszolgáltatták a halott hozzátartozóinak. A kapitányságon még nem tudják, ki lehetett az a rendőr, aki január 1-én a telefonban az azóta eltűntnek számító értékeket is említette.

A rendőrség nyomoz az ügyben, mondta Tuczakov Szilvána, de szívesebben nyilatkozna egy hét múlva, amikor már többet tudnak a részletekről. "Annak is be kell bizonyosodnia, hogy a lánynál valóban ott voltak az említett értékek a baleset pillanatában" - tette hozzá.

Az utast is kifosztották

Gabriella ismerősei a Délmagyarországnak megerősítették, hogy a lánynál ott voltak a már említett tárgyak a baleset időpontjában, és nagyobb mennyiségű készpénz is volt nála. Az autó másik utasa elmondta, neki is hiányoznak értékei, de leginkább azt nem érti, hogyan került Gabriella 150 eurója az ő pénztárcájába.

Az áldozat féltestvére barátaival alaposan átkutatta a tragédia helyszínét, és bár pénzt, ékszereket nem, a sérült utas telefonját, egy lakáskulcsot és egy karláncot találtak.

Mint ismeretes, Szőke Gabriella 2003. december 31-én gépkocsijával lesodródott a 47-es út bevezető szakaszáról, és előbb a korlátnak, majd egy fának csapódott. Az újraélesztési kísérletek ellenére a helyszínen belehalt fejsérülésébe.

Utóirat

Tévesen írtuk, hogy Szőke Gabriella az autó utasa volt, ugyanis - mint Tuczakov Szilvánától megtudtuk - maga vezette a járművet, és a fiatalember ült az anyósülésen.