Mel Gibson saját szigetet vesz

2004.12.10. 17:12
Potom 3 és fél milliárd forintnak megfelelő összegért Mel Gibson is vesz egy szigetet. A Fidzsi szigetcsoporthoz tartozó Mago szigetet nézte ki családja számára, de ausztráliai birtokáról és saját templomáról sem mond le.

Mel Gibson úgy döntött, vesz egy szigetet magának. Az ausztrál származású hétgyermekes színész-filmrendező már korábban is fontolgatta, hogy a Fidzsi-szigetcsoporthoz tartozó Mago szigetet személyes paradicsomává alakítja.

Lesz sziget, van templom

A színész-rendező felkeresett egy ügynökséget, amelyik ezzel a szolgáltatással is foglalkozik. Ajánlatuk szerint 3 és félmilliárd forintnak megfelelő összegért Mel Gibson beköltözhet a szigetre. A filmikonok körében manapság divatos szigetet vásárolni. Az év elején Johnny Depp lepte meg magát eggyel. A nyáron elhunyt Marlon Brando pedig egyéb ingatlanjai mellett korallzátonyt is hagyott örököseire.

Ha Mel Gibson úgy dönt, családját a szigetre költözteti, a vételárat készpénzben is ki tudja fizetni. Az összeg ugyanis töredéke annak, amit A passió című film után kapott. Krisztus stációiról és kereszthaláláról szóló filmet nemrég DVD-n is árusítani kezdték, amely szintén hatalmas bevételt jelentett a filmszínésznek, és cégének, az Icon Productionsnak.

Nem lobbyzik

Azt azonban már korábban kifejtette, a film reklámozására nem szeretne költeni, amellyel az Oscar-szavazók körében növelhetnék esélyeiket. Az ausztrál színész úgy véli, Az Oscar-díjat a művészi érdem és a színészi játék elismeréséért alapították. Így mindenféle lobbi távol áll az alapvető céljaitól.