Elítélték Mel Gibson zaklatóját

2004.10.08. 12:02
Három évig nem mehet Mel Gibson, és családja közelébe az a férfi, aki azt követelte a színésztől, imádkozzanak együtt. Ezután levelekkel zaklatta Gibsont, amelyekben a Bibliából idézett.
Bibliai idézetek a levéldömpingben

Mel Gibson fanatikus rajongóját három évig nem mehet a színész közelébe - döntött a Santa Monica-i bíróság. Zack David Sinclairt maga Mel Gibson jelentette fel néhány hónappal ezelőtt.

A színész a római katolikus egyház egyik kisebb felekezetének tagja, amelyik a katolikusnál valamivel szigorúbb elveket vall. Gibson mély vallásossága bizonyítékaként finanszírozta egy katolikus templom építését Santa Monicában, ahol a felekezet tagjaival időnként imádkozik, együtt vesz részt a szentmiséken.

Fanatikus rajongója egyre többször jelent meg a templomban, és követelte, a színész vele együtt imádkozzon. Előfordult, hogy a misét is megszakította annak érdekében, hogy Gibson rá figyeljen. Emellett gyakran idézett a Bibliából szóban, vagy a színésznek küldött levelében.

száz méter, három év

Az EOnline című médium szerint a férfit már korábban is utasították arra, tartsa távol magát Gibsontól, aki személyes zaklatásnak vette Sinclair egyre szaporodó jelenlétét. Miután maga nem tudta meggyőzni a zaklatót, bírósághoz fordult. Linda K. Lefkowitz bírónő korábban elrendelte, a zaklató 100 méternél közelebb nem léphet Mel Gibsonhoz, sem pedig feleségéhez és gyerekeihez. Az utasítás szerint minden olyan épülettől távol kell tartania magát, amelyikhez a sztárnak köze van. Többek közt a templomtól, és gyermekeinek iskolájától.

Sinclairt letartóztathatják, ha nem tartja be az ítéletben lefektetett szabályokat.