Bebetonozva dobják Merlinit a Dunába

2004.08.05. 20:43
David Merlini augusztus végén a Dunába süllyesztett betonkockából szökik meg, ha mutatványa sikerül. Az illuzionista szabadidejét szereti karaokézéssel tölteni, énektudását pedig a Velvet riportere előtt is megcsillogtatta Frank Sinatra My Way című slágerével, valamint az O Sole Mio című örökzölddel. Hallgassa meg ön is, hogyan dalol a szabadulóművész!
Újabb produkcióval lepi meg a magyar közönséget az ország egyetlen illuzionistája, David Merlini. A Nagy Áttörés elnevezésű esemény a 26 éves szabadulóművész eddigi legveszélyesebb kísérletének ígérkezik. "Én az életemet áldozom azért, ha nem sikerül. Remélem, mindenki jól szórakozik majd" - fogalmazott teátrálisan a budapesti Westend City Center előtt tartott csütörtöki sajtótájékoztatón a művész, aki a hónap végén tizedszer szabadul.

Az eksön

Tekintse meg képeinket!
A Nagy Áttörés augusztus 31-én, délelőtt tízkor kezdődik a Magyar Tudományos Akadémia előtti parkolóban a Roosevelt téren. Merlinit egy üres, átlátszó üvegakváriumba engedik, majd négy tonna folyékony betont zúdítanak a testére - nyakig. A szabadulóművész egész nap, este nyolc óráig látogatható lesz, egészen addig, amíg a ráöntött beton meg nem szilárdul. Várhatóan este kilenckor egy speciális autós daru felemeli a betontömbbe szorult Merlinit és a Lánchídhoz viszi. A híd közepére érve a rakományt átveszi egy óriás daru, amelynek drótkötelei lassan a vízbe engedik az illuzionistát. A szabadulásra körülbelül három perc áll a rendelkezésére, Merlini ugyanis 2 és fél percig bírja ki levegővétel nélkül.

Merlini nélkül az ország

Információink szerint David Merlini ősszel emigrálni készül Magyarországról, mert az illuzionista szűkösnek tartja az ország által behatárolt lehetőségeket. "Megfordult a fejemben, hogy végleg elhagyom az országot, de a barátaim visszatartanak. Úgy érzem, külföldön sokkal több lehetőségem van, és itthon már nincs is számomra kihívás. Magyarországon ráadásul rengeteg rossz tapasztalatom volt már, rossz munkatársakkal hozott össze a sors, és önjelölt menedzserek próbálták meg tönkretenni a karrieremet" - mondta a Velvetnek a szabadulóművészek Petőfije, aki jelenleg többek között a Las Vegas-i MGM Mirage hotel és kaszinó tulajdonosaival tárgyal a jövőjéről. Merlini ugyanis leginkább ott szeretne esténként szabadulni.

Titokzatos dalos pacsirta

A magánéletéről Merlini nem szívesen beszél, keresztkérdéseink elől viccekkel próbált meg kitérni. "Rájöttem, hogy leszbikus vagyok, mert csak a nőket szeretem" - mondta mosolyogva a Velvet újságírójának. A találgatásoktól megkímélve minket azonban később elárulta, hogy már hat éve van barátnője, akivel állítása szerint boldog párkapcsolatban él, bár mindezidáig még senki sem találkozhatott a titokzatos hölggyel. Merlini általában különböző nőnemű celebritásokkal jelenik meg a nyilvánosság előtt, legtöbbször Konta Barbara kíséretében látni.

Mint megtudtuk, a művész szabadidejében gyakorta ellátogat a budapesti Kempinski Hotelbe, ahol ismert barátai társaságában karaokézni szokott. Az illuzionista nagyon szeret énekelni, és nem tartja kizártnak, hogy egyszer majd a szállodán kívül is kamatoztatja énektudását. A dalos illuzionistát talán épp a Velvet riporterének magnójára felénekelt dalok indíthatják el a világhír felé vezető úton.

Ami a jövőt illeti, Merlini egyszer majd filmproducer szeretne lenni, de mint mondta, csak akkor, ha kriminálpszichológusként sikerül összeegyeztetnie a producerséggel járó feladatokat.

David Merlini eddigi produkciói. Nagyon röviden.
1995 - Woodstock Festival. Fejjel lefelé kényszerzubbonyban, lángoló kötélen.
1996 - Chainbridge Escape Enterprise. Acélkoporsóban a Duna fenekén.
1997 - Játék Határok Nélkül. Öt rendőrségi bilincs, ketrec, akvárium mélyén.
1998 - G 9.8 project. Zuhanó autóba hegesztve, 30 méter magasban.
1999 - Songs of the last century. Helikopter alatt fejjel lefelé, megbéklyózva.
2000 - Sharks. Megláncolva, hat homoki tigris cápa társaságában.
2001 - Hyberna 2001. Harminchárom óra, 40 fokon.
2002 - North sea Escape. Ötven kilogramm ólom, kényszerzubbony, északi tenger.
2003 - Blasfemia. Keresztre feszítve, fejjel lefelé, lángoló akvárium.