horoszkóp

'A Megasztár miatt raboltak ki'

dns
2005.01.29. 11:15
Molnár Ferenc betanított munkásként hajnalban blokkolt, este dalokat írt. A zenei kiadók a szépirodalmi csengésű neve, és a nem sok haszonnal kecsegtető dalai miatt utasították el. Azóta Molnár Ferencből Caramel lett, és bekerült a Megasztár döntőjébe. A Velvetnek elmondta: ezzel függ össze, hogy albérletét kipakolták.

"Múlt héten kedden felhívott az unokanővérem, hogy betörtek az albérletünkbe" - kezdte a történetet lapunk kérésére Molnár Ferenc Caramel. "Napokig magam alatt voltam. Elvitték azt a számítógépet, amelyen az összes szerzeményemet tároltam. Pénzt, ékszereket is loptak, széttúrták az összes holmim, de különös módon nem vitték el az értékes erősítőt. A cédéim közül pedig csak a demolemezeim tűntek el, a Jacko és R Kelly lemezeimet itt hagyták. Ebből arra következtetek, a Megasztár miatt loptak meg, és azzal akartak megkárosítani, hogy megfosztanak a zenéimtől" - mondta az énekes, és hozzátette, a rendőrök azóta sem akadtak a betörők nyomára.

A rajongók segítettek

#alt#
A 22 éves énekes évek óta írja a soul és R'N'B dalait. Annak ellenére sem tűnt pesszimistának, hogy minden szerzeményét az ellopott gépre mentette."Mivel az első hangtól az utolsóig én írtam minden dalt, bármikor újrakottázom emlékezetből. Csak sok idő és munka kell hozzá" - mondta Caramel az után, hogy a betörés hírét hallva többen felajánlották a segítségüket.

"A Rádió 1 és a TV2 rögtön reagált. A rádiótól Harsányi Levente akciót szervezett, hogy bárki, akinek van fölösleges alkatrésze, adja nekem. Sváby András pedig egy LCD monitort ígért. Lassan össze tudjuk rakni az új gépemet, és újra kezdhetem a munkát"- mondta Molnár Ferenc, akit ezután az egykori dolgos hétköznapokról kérdeztünk.

Az üvegesből Caramel

"Betanított munkásként hajnali négykor keltem, és indultam az üveges boltba dolgozni. A munka után zenéltem, mert ez az, amivel igazán foglalkozni szerettem volna. Aztán egy ideje munkám sem volt, mert a súlyosan megsérült a gerincem, és emiatt nem végezhetek többé fizikai munkát" - mondta Molnár Ferenc, aki szerint ezek a nehézségek még közelebb vitték az eredeti céljához.

"Demófelvételeket készítettem, majd összeszedtem a bátorságom, és elvittem a néhány zenei kiadóhoz. Mindenütt azt mondták, tehetséges vagyok ugyan, de a zenémnek nincs piaca Magyarországon. A nevem miatt pedig cikiztek. Azt kérdezték, a Molnár Ferenc névvel miért nem inkább drámaíró akarok lenni?"

Popcsapat helyett Megasztár

#alt#
Az alkotás terepéül a fiú azonban nem a szépirodalmat választotta. A karrierje érdekében három évvel ezelőtt egy barátjával együtt találta ki a Caramel művésznevet, és egy éve pedig úgy döntött, jelentkezik a Megasztárba. "Az első széria előtt azt hittem, egy popcsapatba szeretnének énekeseket válogatni. Én pedig nem vagyok az a karakter, aki megfelelő lenne egy popzenei fiúcsapatban" - mondta az énekes, akit a zsűri a második széria döntőjébe válogatott.

"Egyszerűen nem hibázhattam. Óriási volt a tét: vagy énekes leszek, vagy továbbra is munkanélküli. A válogatáson is olyan görcsben voltam, hogy a dalom előadását sem tudtam élvezni. Később aztán már jól éreztem magam, mert a zsűritől elismerést kaptam. Ezután minden fordulót úgy éltem meg, hogy a szerencse mellém állt" - mondta Caramel, aki még a döntő előtt is érzi, az énektechnikáját és a színpadi megjelenését illetően is fejlődött. Egy dalát pedig már játsszák a kereskedelmi rádiók, csakúgy, mint Bartók Eszter saját szerzeményű Elefántdalát.

Énekóra, fotózás

"Nem barátkozom könnyen. A döntőbe került énekesekkel azonban nagyon mély kapcsolat alakult ki. Nem is hittem volna, hogy ennyi barátot szerzek egyszerre" - folytatta Caramel, aki arról is beszélt, noha még nem költözött össze a többi versenyzővel, az estéket időnként együtt töltik. "Elmeséljük egymásnak, hogy mi történt aznap velünk. Sokszor ugyanis nem együtt készülünk a döntőre, hanem mindenkinek más feladata van. Ezen kívül sok olyan programunk is van, amelyek a médiamegjelenésekkel kapcsolatosak. Ma például két fotózáson is részt vettem. Amíg még csak kívülről láttam a műsort, nem nagyon tudtam elképzelni magam, ahogy pózolok egy újság fotózásán. Most már tudom, nem olyan vészes" - mondta Molnár Ferenc.