Kritikus állapotban az autóbalesetet szenvedett Morgan Freeman

A színész hétfő éjjel szenvedett súlyos autóbalesetet lakóhelye közelében: autója letért az útról és többször is megpördült. Mentőhelikopterrel szállították kórházba, orvosai szerint állapota kritikus.

Kritikus állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba Morgan Freemant, miután a színész hétfő éjjel súlyos közúti balesetet szenvedett autójával Mississippi államban - számolt be róla az amerikai média alapján az MTI.

Kivágódott, megpördült, árokba borult

A baleset a Missisippi deltájában lévő Tallahachie körzetben, Rureville város közelében érte a színészt, a riasztást vasárnap éjjel fél 12 körül kapta a Missisippi megyei Autópályafelügyelet - tájékoztatta a People-t Ben Williams őrmester. A színész 1997-es Nissan Maximája egyelőre ismeretlen okokból kivágódott az útról és többször is átfordult, mielőtt egy árokban megállt - számoltak be róla szemtanúk.

A színészt és mellette ülő, meg nem nevezett női utasát mentőhelikopterrel szállították be a legközelebbi, 145 kilométerre északra fekvő Regional Medical Center nevű kórházba. A kórház szóvivője, Kathy Stringer szerint "Egyetlen szóval tudom jellemezni az állapotát: kritikus". Freeman ügynöke egyelőre nem reagált a médiamegkeresésekre, de a BBC elérte a színész Ground Zero Blues Klub nevű kocsmájának üzletvezetőjét, aki megerősítette a baleset hírét.

Magánál volt, amikor kiemelték

Clay McFerrin, egy charlestoni lap, a Sun Sentinel szerkesztője röviddel a baleset után ért a helyszínre, elmondta, hogy Freeman kocsija Charlestontól úgy 6 kilométerre lerepült az országútról és az árokba borult. A színész a környéken lakik a feleségével. Az újságíró szerint a kocsi annyira összetört, hogy Freemant fémvágóval kellett kiszabadítani a járműből. Ennek ellenére a színész magánál volt, amikor kiemelték a kocsiból, beszélgetett és viccelődött a mentőkkel, valamint a kíváncsiskodókkal - állítja McFerrin.

Elaludt, vagy részeg volt?

A TMZ legfrissebb információi szerint Freeman elaludhatott vezetés közben, ez okozhatta a balesetet. A színész Madidi nevű éttermének társtulajdonosa - a hivatalos kórházi tájékoztatásnak némileg ellentmondva - azt állítja, Freeman már felült ágyában, sőt beszélt is vele. A TMZ-nek nyilatkozó, meg nem nevezett kórházi forrás szerint a színész mindössze pár bordáját törte el, valamint a térde sérült meg, és ismeretlen női utasa sincs életveszélyben.

A hírt először közlő weboldal, a MediaTakeOut.com információi szerint Freeman és női kísérője a balesetet megelőzően a helyi bárokat járta. A balesetben szintén megsérült női utas személyazonosságát egyelőre nem közölték a hivatalos szervek, de a MTO szerint nem a színész felesége, mivel ő üzleti úton van.

Morgan Freeman röviden

Morgan Freeman 2004-ben nyerte el az Oscar-díjat A Millió Dolláros Bébi című filmben a címszerepet játszó Hillary Swank edzőjeként nyújtott alakításáért. A kilencvenes években kétszer is jelölték már az amerikai filmakadémia díjára: 1995-ben A remény rabjai, 1990-ben pedig a Miss Daisy sofőrje című filmért, de ezeken kívül is fűződnek hozzá emlékezetes alakítások, például David Fincher Hetedik című thrillerében. Most éppen világszerte A sötét lovag című Batman-filmben látható a mozikban, itthon ezt csütörtökön mutatják be.